Prva hrvatska tvrtka koja proizvodi za megalopolise

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_176490206.jpg

Tvrtka Altpro, koja je u međuvremenu, u 25. godina poslovanja, narasla u organizaciju od 147 zaposlenika te izvoznika koji prodaje u 50-tak država na svim kontinentima izuzev Antarktike, upravo je postala prvi hrvatski proizvođač IoT rješenja za megalopolise. Zagrebačka tvrtka sada niže međunarodna partnerstva. Jedno od njih je s Mitsubishijem, najvećom japanskom kompanijom izlistanom na burzi.

Jedan od prvih stanara Zagrebačkog tehnološkog parka, današnjeg Zicera, te najuspješniji njegov startup dosad, tvrtka Altpro, koja je u međuvremenu, u 25. godina poslovanja, narasla u organizaciju od 147 zaposlenika te izvoznika koji prodaje u 50-tak država na svim kontinentima izuzev Antarktike, upravo je postala prvi hrvatski proizvođač IoT rješenja za megalopolise.

Altpro je, naime, na tržište izbacio uređaj za detekciju monorail vlakova, koji nije samo prvi takav u Hrvatskoj već prvi na svjetskoj razini.  Zagrebačka tvrtka sada niže međunarodna partnerstva. Jedno od njih je s Mitsubishijem, najvećom japanskom kompanijom izlistanom na burzi. Europska komisija je Altpro uvrstila na popis 22 ključne tehnološke kompanije koje diktiraju razvoj željeznica na globalnoj razini.

Među inima, Altpro trenutačno razvija uređaj koji će željezničkim kompanijama omogućiti brzi i jeftini prijelaz na novi EU sigurnosni standard tzv. ETCS, a za koji se očekuje da će postati globalni standard, jer ga polako preuzimaju Japan, Kina, Indonezija, Indija i SAD.

U branši se sad priča da se Altpro nalazi na početku eksponencijalnog rasta i da se pretvara u novog hrvatskog industrijskog diva.

(POslovni dnevnik)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz