Proizvodi zagrebačke tvrtke naći će se i na tržištu bogatog Katara

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_214024960_cr.jpg

Zagrebačko poduzeće Green and more ove je godine zahvaljujući novim linijama proizvoda uz potporu EU fondova proširilo izvoz i ostvarilo 'finih' 40 posto rasta. Green&More proizvodi dostupni su putem webshopova, a mogu se kupiti i u Njemačkoj, Bugarskoj, Makedoniji, a uskoro i u Velikoj Britaniji i Katru.

Green and more, proizvođačka tvrtka specijalizirane hrane i dodataka prehrani, predstavila je novu i proširenu liniju proizvoda, potkrepljenu prestižnim međunarodnim certifikatima.

Proslavili su deset godina ekodjelovanja na hrvatskom tržištu, a od samih su se početaka definirali kao eko proizvođač koji stremi najvišim standardima, istaknula je direktorica i suosnivačica tvrtke Ivana Stavljenić.

Tvrtka je proizvođač poznatog ekoproizvoda Liquid Sun, dodatka prehrani od mlade zelene pšenice, a njihova nova linija proizvoda donosi Green&More RAW aktivirane kolačiće, nosioce prestižnih certifikata kao oznake dodatne vrijednosti i kvalitete.  Nova linija proizvoda dostupna je u tri okusa izbalansiranih mješavina organskog voća, oraščića i začina, bez šećera, glutena, organski, bez aditiva i pesticida.

Osim novih proizvoda, tvrtka se može pohvaliti novim izvozima, preseljenjem u novi proizvodni pogon, ali i ostvarenim poticajima iz EU fondova.

Također, prijavili smo se na natječaj za internacionalizaciju, što znači nastup na inozemnim sajmovima u Švedskoj i u Engleskoj. Vjerujem da ćemo dobiti priliku jer smo prošli prvu fazu. Dosad smo povukli 470.000 kuna iz EU fondova, a ako prođe spomenuti natječaj za internacionalizaciju, to bi bilo dodatnih 200.000 kuna zato što smo u projekt stavili četiri sajma u dvije države", objašnjava nam Stavljenić koja ističe da potrošačima moraju ponuditi više od same priče na hrvatskom i inozemnom tržištu.

Kako je najavila Stavljenić, u prvom kvartalu 2019. planiraju predstaviti liniju slanih krekera, granola, polugotovih smoothie pripravaka, a svoje će proizvode plasirati na nova izvozna tržišta. Osim u Hrvatskoj na policama bio&bio i ostalih specijaliziranih trgovina zdrave i domaće hrane, Green&More proizvodi dostupni su putem webshopova, a mogu se kupiti i u Njemačkoj, Bugarskoj, Makedoniji, a uskoro i u Velikoj Britaniji i Katru.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz