Proizvod 19-godišnjeg "genijalca" iz Karlovca Amazon će plasirati na američko i svjetsko tržište

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_173113388_cr.jpg

Veliki uspjeh Gajšak je ostvario već prvog dana sajma, kada mu je očito planirano prvi gost na štandu bio skaut Amazona.

Prošlog tjedna u Las Vegasu 51. put održao se CES, najveći svjetski tehnološki spektakl na kojem je gotovo 4000 izlagača predstavilo više od 20.000 novih gadgeta i kojeg je posjetilo 180.000 zaljubljenika u digitalnu budućnost. Osim tehnoloških giganata poput Googlea, Samsunga, Intela i drugih koji na CES-u definiraju bitne industrijske trendove za godinu pred nama, događaj u Las Vegasu ujedno je i najveća svjetska izložba ponajboljih startupa iz cijelog svijeta, pa tako i iz Hrvatske.

Između čak osam tisuća prijavljenih startupa, na CES-u je, naime, nastupilo njih čak 900, među kojima je bio i karlovački CircuitMess iza kojeg stoji 19-godišnji genijalac Albert Gajašak. Mladić je osmislio igraću konzolu MAKERbuinu koju je najprije potrebno sastaviti da bi se njome doista moglo i igrati, stjecanjem temeljnih znanja iz mehanike, elektronike, matematike i programiranja. Veliki uspjeh Gajšak je ostvario već prvog dana sajma, kada mu je – očito planirano – prvi gost na štandu bio skaut Amazona.

Upoznavši se detaljno s MAKERbuinom, izrazio je izravan interes za suradnju pa je tako izvjesno da će Amazon postati distributer ovog hrvatskog proizvoda za američko, a onda i globalno tržište. Gajšaku su predstavljeni uvjeti koje mora ispuniti da do toga dođe te su dogovoreni daljnji pregovori odmah po završetku CES-a.

(Poslovni dnevnik)

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike