Predstavljanje Rijeke i Kvarnera na turističkom sajmu Adventur 2020.

Slika /slike 1/Turizam/Vilnius-Adventur.jpg

U Vilniusu se od 24. do 26. siječnja 2020. godine održao najveći litavski i baltički regionalni turistički sajam Adventur 2020, na kojem je i ove godine sudjelovala Hrvatska, sa štandom u organizaciji Turističke zajednice Grada Rijeke i Turističke zajednice Kvarnera.

U Vilniusu se od 24. do 26. siječnja 2020. godine, u sajamskom centru LITEXPO (www.litexpo.lt), održao najveći litavski i baltički regionalni turistički sajam Adventur 2020, na kojem je i ove godine sudjelovala Hrvatska, sa štandom u organizaciji Turističke zajednice Grada Rijeke i Turističke zajednice Kvarnera, a povodom skorog početka sezonskih izravnih letova između Vilniusa i Rijeke, odnosno u svrhu promocije Rijeke kao ovogodišnje europske kulturne prijestolnice.

Sajam je otvorio zamjenik litavskog ministra gospodarstva i inovacija Elijus Čivilis, a otvaranju sajma je nazočio veleposlanik RH u Litvi Krešimir Kedmenec sa suradnicima, koji su tijekom sajma posjećivali hrvatski štand.

Također, na sajmu je 25. siječnja održano posebno predstavljanje Rijeke i Kvarnera za predstavnike turističkih agencija i novinare, na kojem je sudjelovao i veleposlanik Kedmenec.

Ovogodišnji hrvatski nastup na sajmu pokazao je postojanje stalnog velikog interesa Litavaca za putovanja u Hrvatsku. Već godinama je primjetan izuzetno pozitivan trend porasta dolazaka litavskih turista u Hrvatsku, kojih je u do sada rekordnoj 2019. godini bilo 47.000 (što je porast za 10,5% u odnosu na dolaske u 2018.), s ostvarenih 186.000 noćenja (porast od 7,2% u odnosu na noćenja u 2018.), iako do sada nije bilo izravnih zrakoplovnih putničkih linija (osim nekoliko charter letova). Za usporedbu, u 2014. godini Hrvatsku je posjetilo 25.000 litavskih posjetitelja, koji su ostvarili 99.000 noćenja.

(MVEP)

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz