Predsjednik Vlade Zoran Milanović predvodio hrvatsku gospodarsku delegaciju u Kazahstanu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske predvodio je 26. i 27. svibnja 2015. godine, uz ministra obrane i zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova, hrvatsku gospodarsku delegaciju u Kazahstanu sastavljenu od tvrtki iz prehrambenog, građevinskog, medicinskog i IT sektora.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović predvodio je 26. i 27. svibnja 2015. godine, uz ministra obrane Antu Kotromanovića i zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova Joška Klisovića, hrvatsku gospodarsku delegaciju sastavljenu od tvrtki iz prehrambenog, građevinskog, medicinskog i IT sektora.

Nakon sastanaka s predsjednicima Vlade i Republike Kazahstan, predsjednik Vlade RH sudjelovao je na Kazahstansko-hrvatskom poslovnom forumu na kojemu je pozvao kazahstanske gospodarstvenike da posluju u Hrvatskoj te ponudio suradnju kroz hrvatske kompanije u Kazahstanu.

Predstavnici četiri obrambene kompanije u gospodarskoj delegaciji bili su Agencija Alan, HS Produkt, Dok-Ing i Đuro Đaković. Građevinsku industriju zastupali su Viadukt, Zagreb Montaža, IGH, Hidroelektra, Dalekovod, Pa-EL i Sital, dok su u ime prehrambene i medicinske industrije u Kazahstan otputovali predstavnici Podravke, Atlantic Grupe, Belupa, Apipharma, Instrumentarie, Lole Ribara i Poliklinike Sunce. Hrvatsku industriju zastupaju Eurocable, Pastor, Kedobet, Estare-Culto Inteco, Geofoto, Ecoenerga i J.E.K-a, a predstavnici IT-a su Ericsson, IBM, Agrivi, In2 te HRG-a.
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Strana tržišta i prilike