Potpisan ugovor o suradnji Zagrebačkog velesajma i Celjskog sejma

Slika /slike 1/Gospodarstvo/zgbsajam-celjski sajam.jpg

Potpisivanjem Memoranduma o suradnji i razumijevanju između Celjskog sejma i Zagrebačkog velesajma, u srijedu je na Zagrebačkom velesajmu otvorena međunarodna konferencija "Sajamska industrija - Disruptor or distruptee?" Memorandum su potpisali direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i predsjednik Upravnog odbora Celjskog sejma Franc Pangerl.

Potpisivanjem Memoranduma o suradnji i razumijevanju između Celjskog sejma i Zagrebačkog velesajma, u srijedu je na Zagrebačkom velesajmu otvorena međunarodna konferencija "Sajamska industrija - Disruptor or distruptee?"

Memorandum su potpisali direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i predsjednik Upravnog odbora Celjskog sejma Franc Pangerl.

Tomšić je ocijenila da je sajamska industrija u svijetu pritajeni div, "težak" oko 167 milijardi eura. "Sajamska industrija je 56. ekonomija po snazi učinka na gospodarstvo u svijetu i nazivamo je nevidljivim divom", rekla je Tomšić. Dodala je kako je u Hrvatskoj sajamska industrija do prije tri godine bila gotovo nevidljiva.

Franc Pangerl je rekao kako očekuje jačanje suradnje dvaju sajmova i država. "Prvo se planiramo susresti na našem jesenskom sajmu. Nadam se dobroj suradnji na našem sajmu energetike u travnju iduće godine. Imamo nekoliko dobrih globalnih projekata, financijski interesantnih i sve to možemo podijeliti kroz suradnju na uspješnim projektima", rekao je Pangerl.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je izjavio kako je dobro da se širi poslovna veza između Celja i Zagreba, dva sajma i dvije prijateljske države. Najavio je gradnju kongresnog centra i "redizajnirani Velesajam". Red je da se izgradi kongresni centar što je, kako kaže, preduvjet istinske europske i svjetske metropole.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja