Posluju iznad očekivanja, čuvaju radna mjesta i osvajaju nova tržišta

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_250676278_cr.jpg

Poslovanje vinkovačkog proizvođača crijepa i opeke, Dilja d.o.o., s isturenim pogonom za proizvodnju opeke u Našicama, koji je prošle godine proslavio 95 godina postojanja, 2017. bilo je iznad svih očekivanja,ostvaren je rast prodaje već četvrtu godinu zaredom i to posebice na novim tržištima.

Poslovanje vinkovačkog proizvođača crijepa i opeke, Dilja d.o.o., s isturenim pogonom za proizvodnju opeke u Našicama, koji je prošle godine proslavio 95 godina postojanja, 2017. bilo je iznad svih očekivanja i, kako kaže direktor Dražen Ivezić, ostvaren je rast prodaje već četvrtu godinu zaredom, i to posebice na novim tržištima.

Najviše robe prodaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali osvajaju i nova tržišta, poput Albanije i Kosova.

Rast je posebno ostvaren na tržištima Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Bugarske, Kosova i Albanije koja nam je novo tržište otvoreno krajem 2016. U skladu s tim zabilježen je i rast prihoda i dobit iznad planirane.

Naplata je također bila jako dobra pa smo uspješno izvršavali sve financijske obveze prema zaposlenima, prema dobavljačima i prema financijskim institucijama.

Posebno valja istaknuti rast prodaje blok-opeke u Pogonu IGM Našice, koji je Dilj unajmio u postupku provedbe stečaja, gdje je zaposleno 40 radnika. Planiramo taj pogon kupiti u stečajnom postupku i nastaviti proizvodnju te sačuvati radna mjesta.

Kada je o obujmu proizvodnje riječ, ostvarene su planirane količine uz činjenicu da se u proizvodnji u Pogonu 1, na Dilju, koristi nova sirovina, što je zahtijevalo prilagodbe u procesima sušenja i pečenja te nekoliko industrijskih proba koje su obavljene tijekom godine.

Proizvodnja na oba Diljeva pogona i u Našicama nastavljena je tijekom cijele zime, što govori da prodaja ide jako dobro, kaže Ivezić. Dodaje kako je Dilj brojnim investicijama u posljednjih desetak godina dosegnuo razinu kvalitete koja zadovoljava sve europske norme te posjeduje najmoderniju tehnologiju za proizvodnju vrhunskog crijepa.

(Poslovni dnevnik)Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz