Posao u Rimu otvorio im vrata Crkve

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_189054536_cr.jpg

Sakralni objekti u Italiji novo su izvozno tržište Spin Valisa koji 85 posto svoje proizvodnje plasira u inozemstvo. Namještaj te tvrtke pronalazi kupce u tridesetak zemalja, među kojima u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Austriji, SAD-u i zemljama Dalekog istoka.

Požeški Spin Valis, jedan od najvećih domaćih proizvođača namještaja, krajem ljeta ostvario je vrlo zanimljiv izvozni pothvat u Rimu koji bi im mogao otvoriti brojne prilike na domaćem i inozemnom tržištu. Kako doznajemo od Darija Brbora iz Odjela za opremanje Spin Valisa, u poslu vrijednom milijun i pol kuna Spin Valis je opremio 24 apartmana Papinskog hrvatskog zavoda svetoga Jeronima u Rimu.

Riječ je o vrlo specifičnoj narudžbi sa zahtjevnim rokovima izvršenja, što je sve skupa bio pravi izazov za našu tvrtku, na koji smo vrlo uspješno odgovorili i vjerujemo da će nam to otvoriti daljnje poslove, kaže Brbor, otkrivajući kako je inicijativa za ponudu Spin Valisa došla iz samog Papinskog hrvatskog zavoda. U crkvenim krugovima, naime, prema riječima Brbora, Spin Valis već je prepoznat kao tvrtka čiji asortiman namještaja odgovara specifičnim zahtjevima samih sakralnih objekata, kao i pratećih zgrada. Ta je informacija, očito, doprla i do Papinskog zavoda.

Mi proizvodimo namještaj od masivnog slavonskog hrasta i bukve, čiji kvaliteta, dizajn i izdržljivost dolaze do izražaja i u crkvama, bilo onima koje se obnavljaju, bilo onima koje su sagrađene nedavno, pa se prvi put opremaju. Ukupno smo opremili oko 80 sakralnih objekata, a trenutno, primjerice, radimo klupe i namještaj za ispovjedaonice crkvi u Splitu, Trogiru i Kostreni, navodi naš sugovornik iz Spin Valisa.

Namještaj za Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima trebalo je, ističu u požeškoj tvrtki, prilagoditi postojećoj arhitekturi i povijesnom okruženju. Opremanje je uključivalo krevete, ormare, sjedeće garniture i noćne ormariće. Osim namještaja za 24 apartmana, Spin Valis je opremio i kapelicu Zavoda koja datira iz 1453. godine.

Od dogovorene narudžbe do isporuke namještaja Papinskom zavodu prošlo je nešto više od pola godine. Sigurno da je riječ o roku isporuke koji može ispoštovati samo velika tvrtka zaokruženih logističkih i proizvodnih kapaciteta poput naše. Uspjeli smo naš slavonski hrast izvesti i predstaviti u Rimu, na što smo posebno ponosni, ističe Darijo Brbor.

Sakralni objekti u Italiji novo su izvozno tržište Spin Valisa koji 85 posto svoje proizvodnje plasira u inozemstvo. Namještaj te tvrtke pronalazi kupce u tridesetak zemalja, među kojima u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Austriji, SAD-u i zemljama Dalekog istoka.

(Jutarnji list)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz