Pojačan interes za Hrvatskom na sajmu TTG Travel Experience

Slika /slike 1/Turizam/HTZ u Italiji Rimini.jfif

HTZ predstavlja hrvatsku turističku ponudu na sajmu TTG Travel Experience, jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Italiji. Uz HTZ kao glavnog izlagača, u sklopu sajma predstavljaju se i TZ grada Zagreba, TZ Kvarnera i TZ Dubrovačko-neretvanske županije, kao i NP Plitvička jezera, Jadrolinija te Liburnija Hotels Villas. Na sajmu sudjeluje 2200 izlagača iz cijelog svijeta.

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na sajmu TTG Travel Experience, jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Italiji, koji se od 12. do 14. listopada održava u Riminiju. Sajam je koncipiran kao prezentacija noviteta i onog najboljeg iz turističkog svijeta pa se tako uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, u sklopu sajma predstavljaju i TZ grada Zagreba, TZ Kvarnera i TZ Dubrovačko-neretvanske županije, kao i NP Plitvička jezera, Jadrolinija te Liburnija Hotels & Villas. Na sajmu sudjeluje 2200 izlagača iz cijelog svijeta, a cjelokupni program je dodatno obogaćen s preko 200 poslovnih događanja i 250 govornika podijeljenih u sedam tematskih cjelina.

"Ovogodišnji sajam održava se u svom 59. izdanju te je privukao velik broj poslovnih subjekata i partnera koji se intenzivno pripremaju za iduću turističku godinu. Hrvatski štand posjetio je veliki broj turističkih agenata, turoperatora te prijevoznika iz Italije i drugih zemalja. Iskazali su zanimanje za proširenjem i povećanjem grupnih putovanja i to već povodom nadolazećeg praznika Svih svetih, kada većina Talijana voli spajati slobodne dane, a tu su i adventski te novogodišnji programi za kojima vlada interes na turističkom tržištu“, istaknula je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.

Sajam TTG Travel Experience, odnosno hrvatski štand posjetio je i Stjepan Ribić, generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu, a dodajmo i to kako je direktorica Vukelić, na poziv Udruženja talijanskih turističkih agencija Italije (FIAVET), sudjelovala na sastanku stranih turističkih predstavništava na kojem su bili predstavnici osam zemalja.

Uz Hrvatsku, prisutni su bili predstavnici Španjolske, Grčke, Turske, Slovenije, Tajlanda, SAD-a te Dominikanske Republike koji su se susreli s brojnim talijanskim agentima s kojima su raspravljali o ovogodišnjoj turističkoj sezoni te očekivanjima za 2023. Tom prigodom je direktorica Vukelić prezentirala presjek odrađenih promotivnih aktivnosti te ostvareni turistički promet s talijanskog tržišta.

Naime, prema podacima sustava eVisitor, Talijani su u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvarili gotovo 900 tisuća dolazaka i više od 4 milijuna noćenja, što u usporedbi s prošlom godinom predstavlja rast od 116 posto u dolascima i 87 posto u noćenjima.

U HTZ-u ističu da će njihovo Predstavništvo u Italiji, nakon sajma u Riminiju, početkom studenog organizirati susret i posebno promotivno događanje za predstavnike talijanskih medija u Rimu, a sudjelovati će i na poslovnim radionicama koje će biti održane u Firenzi, Padovi, Veroni i Bresciji.

(Privredni vjesnik)


 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz