Podravka sklopila ugovor o kupnji 51,55 posto slovenskog Žita

Slika /slike/Foto s Google Drive poljoprivreda ribarstvo vinarstvo/P-FAH-H1236470.jpg

Podravka je u Ljubljani sa konzorcijem prodavatelja u utorak sklopila ugovor o kupnji 51,55 posto dionica ljubljanskog Žita, po cijeni od 180,1 euro po dionici odnosno za 33,03 milijuna eura, izvjestili su iz koprivničkog koncerna. Konzorcij prodavatelja čine Slovenski državni holding te Modra zavarovalnica, KD Kapital, KD Skladi, Adriatic Slovenica i NLB Skladi.

(Foto: Hina)

Podravka je u Ljubljani sa konzorcijem prodavatelja u utorak sklopila ugovor o kupnji 51,55 posto dionica ljubljanskog Žita, po cijeni od 180,1 euro po dionici odnosno za 33,03 milijuna eura, izvjestili su iz koprivničkog koncerna.

Konzorcij prodavatelja čine Slovenski državni holding te Modra zavarovalnica, KD Kapital, KD Skladi, Adriatic Slovenica i NLB Skladi.

"Temeljem sklopljenog Ugovora Podravka će steći većinski paket od 51,55 posto dionica Žita, po cijeni od 180,1 eura po dionici, odnosno za cjelokupan iznos od 33.027.818 eura, a nakon dobivenog odobrenja od nadležnih Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja te po ispunjenju ugovornih uvjeta", navodi se u priopćenju Podravke.

Nakon završetka ove transakcije, Grupa Podravka svrstat će se u sam vrh prehrambene industrije na tržištu Slovenije, s ukupnim prihodom na godišnjoj razini od oko 900 milijuna kuna. Ukupni konsolidirani godišnji prihod Grupe Podravka nakon preuzimanja Žita iznosit će oko 4,5 milijardi kuna, navode iz Podravke. (Hina)


Vijesti iz medija | Strana tržišta | Strana tržišta i prilike