Podravka s Adriatic Grupom jača plasman svojih proizvoda u regiji Europa

Slika /slike 1/HINA/P-H20151007000162.jpg

Podravka je s bečkom Adriatic grupom potpisala ugovor o distribuciji i plasmanu svojih proizvoda na tržišta EU-a putem kanala te grupe i njime Adriatic grupa postaje distributer Podravkinih proizvoda na tržištima Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Nizozemske, Belgije i Luksemburga.

Podravka je s bečkom Adriatic grupom potpisala ugovor o distribuciji i plasmanu svojih proizvoda na tržišta Europske unije (EU) putem kanala te grupe, izvijestili su u ponedjeljak iz te koprivničke kompanije.

Ugovor je potpisan prošli tjedan u Koprivnici, a njime Adriatic grupa postaje distributer Podravkinih proizvoda na tržištima Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Nizozemske, Belgije i Luksemburga.

"U cilju daljnje internacionalizacije naše kompanije te snažnije prisutnosti Podravkinih proizvoda u regiji Europa, odlučili smo se za suradnju s renomiranom tvrtkom Adriatic Group. Vjerujemo kako ćemo kroz navedenu suradnju napraviti dodatni iskorak te postati još dostupniji potrošačima na tim vrlo zahtjevnim tržištima", istaknuo  je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Zbog razvijene distributivne mreže u zemljama EU i dugogodišnjem iskustvu u plasmanu prehrambenih proizvoda, Adriatic je postao distributivni partner mnogim velikim kompanijama s ovih područja, navodi se u priopćenju.

"Suradnja s Podravkom za nas predstavlja veliko priznanje, jer je riječ o zaista respektabilnoj internacionalnoj kompaniji s vrlo prepoznatljivim brendovima poput Vegete, Podravka juha, Lino dječje hrane te brojnih drugih", kazao je direktor Adriatic grupe Amir Bekić.

Napominje i kako je dodavanje Podravkinih proizvoda u njihov distribucijski portfelj dodatno učvrstilo poziciju te grupe kao vodećeg distributera proizvoda iz ove regije na tržište EU.

(Poslovni dnevnik)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz