Počela gradnja broda za kanadskog naručitelja

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_21906238_cr.jpg

Riječko brodogradilište 3. Maj počelo je gradnju broda za prijevoz rasutog tereta koji se gradi za kanadskog naručitelja, što će biti prvi tog tipa brod ikad građen u nekom od hrvatskih brodogradilišta. Riječ je o brodu takozvanom samoiskrcavajućem  (self-unloading) bulku.

Kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Daniel Maksymiuk posjetio je u četvrtak riječko brodogradilište 3. Maj gdje je prisustvovao početku gradnje broda za prijevoz rasutog tereta koji se gradi za kanadskog naručitelja. 
 
Nakon kratke prezentacije Uljanik Grupe, Maksymiuk je s predsjednikom Uprave tvrtke Algoma  Ken Bloch Sorensensom, prisustvovao početku rezanja limova za gradnju broda 733 kojeg 3. Maj upravo gradi za kanadskog naručitelja Algomu.
 
Riječ je o brodu za prijevoz rasutog tereta dužine 198,35 metara i širine 23,77 metara, takozvanom samoiskrcavajućem (self-unloading) bulku.
 
Brodovi za prijevoz rasutog tereta, ukupno njih pet, kakve je Uljanik ugovorio sa spomenutom  kanadskom kompanijom bit će prvi tog tipa ikad građen u nekom od hrvatskih brodogradilišta. Specifičnost takvih brodova je u tome što su namijenjeni plovidbi Velikim jezerima na granici SAD-a i Kanade, imaju posebne  dimenzije, pa su po tome  svrstani u posebnu kategoriju.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz