Plamen počinje izvoziti u Kinu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_130099715.jpg

Požeški Plamen u listopadu će izvesti stotinu tona odljevaka peći i kamina u Kinu za potrebe francuske tvrtke. Tvrtka Plamen većinu svoje proizvodnje, više od 70 posto, izvozi, i to uglavnom na tržište EU i drugih europskih zemalja.

Požeški Plamen u listopadu će izvesti stotinu tona odljevaka peći i kamina u Kinu za potrebe francuske tvrtke. Član Uprave Plamena Vinko Matijević nije htio reći o kojoj je francuskoj tvrtki riječ, no napomenuo je da je taj izvozni posao vrijedan 1,5 milijuna kuna i da bi se njime moglo otvoriti novo tržište za tu tvrtku.

Francuski poslovni partneri imaju tvrtku u Kini i htjeli su zbog potreba svoje proizvodnje ugraditi naše peći. To je za nas izvrsna prilika da otvorimo vrlo zahtjevno tržište u Kini, koja će tako postati 35. zemlja u koju izvozimo svoje proizvode – kaže Matijević.

Požeška tvrtka na godinu proizvede 60.000 peći, kamina, štednjaka i drugih odljevaka, a većinu svoje proizvodnje, više od 70 posto, izvozi, i to uglavnom na tržište EU i drugih europskih zemalja.

(Lider)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz