Paška sirana jedina tvrtka iz Hrvatske u misiji europskog povjerenika za poljoprivredu u Kini

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_117291487_cr.jpg

Paška sirana je u veljači dobila poziv za sudjelovanje u misiji europskog povjerenika za poljoprivredu Phila Hogana u Kini (High level mission with Commissioner Hogan). Misija se održavala od 14. do 19. svibnja u Šangaju, financijskom i ekonomskom središtu Kine.

Paška sirana je u veljači dobila poziv za sudjelovanje u misiji europskog povjerenika za poljoprivredu Phila Hogana u Kini (High level mission with Commissioner Hogan). Misija se održavala od 14. do 19. svibnja u Šangaju, financijskom i ekonomskom središtu Kine, a prisustvovala joj je Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga u Paškoj sirani.

Među 70 delegata iz EU, iz 23 zemlje, predstavila se i Paška sirana. Misija se sastojala od brojnih predavanja i radionica s temom kineskog tržišta i uvoza poljoprivrednih proizvoda na to ogromno tržište.

Phil Hogan je zajedno s delegatima otvorio europski paviljon na najvećem sajmu hrane u Kini SIAL Shanghai. Europski paviljon imao je i slogan: Enjoy, it is from Europe i na njemu su se predstavili neki od europskih proizvoda budući da europski proizvodi uživaju veliki ugled u Kini i stvar su prestiža.

„Posjetili smo i nekoliko trgovačkih lanaca kao što je Metro Shanghai i HEMA fresh, gdje smo se mogli upoznati s kupovnim navikama Kineza, a one se uvelike razlikuju od naših, što je zaista bilo zanimljivo vidjeti. Posjetili smo i najveću mljekaru u Kini, impresivno zdanje“, izjavila je gospođa Pernar Škunca.

U sklopu misije organizirana je i gala večera kojoj su prisustvovali brojni uglednici, veleposlanici i irski ministar poljoprivrede Michael Creede, s kojim je Martina Pernar Škunca imala priliku i razgovarati. Večeri je prisustvovao i hrvatski veleposlanik Nebojša Koharović.

„U svakom slučaju, ovo je za mene bilo predivno iskustvo. Puno sam naučila i upoznala divne ljude, proizvođače iz EU te s njima izmijenila iskustva. Zahvaljujem HGK i ministru Tolušiću koji su nam dali priliku da sudjelujemo u ovoj misiji. Naime, mi smo se odazvali na poziv HGK i ministarstva, ispunili upitnik poslan iz Europske komisije. Hvala na ovoj izuzetnoj prilici“, ponosno je rekla Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga u Paškoj sirani.

(HGK)
 

Vijesti iz medija | Događanja