Parlamentarci oduševljeni ovčjim sirom, vinom, uljem i pršutima

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/preview.jpg

Degustacijom najboljih autohtonih proizvoda OPG-ova iz južne Dalmacije, u Europskom je parlamentu, u organizaciji zastupnice Marijane Petir i Zadružnog saveza Dalmacije, najavljen 15. mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji će se u ožujku 2018. održati u Dubrovniku.

Degustacijom najboljih autohtonih proizvoda OPG-ova iz južne Dalmacije, među kojima i drniškog pršuta Ante Reljanovića koji s kapitalcem od 22,5 kilograma konkurira i za Guinessovu knjigu rekorda, u Europskom je parlamentu, u organizaciji zastupnice Marijane Petir i Zadružnog saveza Dalmacije, najavljen 15. mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji će se u ožujku 2018. održati u Dubrovniku.
 
Ovčji sirevi iz krčkog OPG-a Magriž, vina poljoprivrednih zadruga Potomje, Pošip i Putniković, maslinovo ulje iz postirskog OPG-a Majić, Uljare Božić, OPG-a Marije Buršić i tvrtke Stella Mediterranea d.o.o., crne i zelene masline s OPG-a Vicka Kaštelanca te suhe smokve i marmelade s OPG-a Božene Krep oduševili su bruxelleske delegate i posjetitelje.
 
Voditelj i idejni začetnik sajma Vedran Kraljević u Dubrovniku 2018. očekuje više od 300 izlagača. „Kad smo počeli prije 15 godina, u RH su bila samo tri certificirana ekološka proizvođača, a danas ih je više od 3.000. OPG-ova uopće nije bilo, a sada ih ima na desetke tisuća“, kazao je Kraljević te istaknuo kako smo GMO free i nezagađena zemlja i na tome treba graditi hrvatsku budućnost. 

(Večernji list)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz