Pametne klupe uskoro u najvećim europskim gradovima

Slika /slike 1/EU regionalni razvoj, fondovi/shutterstock_214024960_cr.jpg

Solinska tvrtka Include, koja se u kratkom vremenu pozicionirala na sam vrh hrvatskog i europskog tržišta u proizvodnji pametnih klupa, odlučila je zbog povećanja proizvodnog kapaciteta pojačati svoj razvojni tim.

Solinska tvrtka Include, koja se u kratkom vremenu pozicionirala na sam vrh hrvatskog i europskog tržišta u proizvodnji pametnih klupa, odlučila je zbog povećanja proizvodnog kapaciteta pojačati svoj razvojni tim. Hrvatski inovator Ivan Mrvoš, osnivač tvrtke Include i pobjednik natječaja Poslovnog dnevnika 'Hrvatska pamet Hrvatskoj' u kategoriji Inovativna Hrvatska, najavio je već prošle godine otvaranje novih radnih mjesta.
 
Mrvoš se pohvalio kako je u šest mjeseci 28 instaliranih klupa imalo 12.000 korisnika, smanjeno je oko 440 kilograma CO2, te je proizvedeno 880 kWh energije. Sve zahvaljujući - pametnim klupama prve generacije od kojih je prva postavljena u Solinu, pa zatim njih šest u susjednoj Bosni i Hercegovini u Sarajevu. "Osim u Hrvatskoj, imamo i šest klupa u Sarajevu te četiri u Tivatu u Crnoj Gori, a uskoro ćemo i prve marketinške primjerke postaviti i po glavnim gradovima drugih država Europske unije", najavljuje Mrvoš.
 
U Includu istuču kako će uskoro postati vodeća europska tvrtka na području razvoja i proizvodnje pametnih klupa, a Mrvoš nam otkriva i da rade i na razvoju novih inovativnih proizvoda. "Dosadašnji uspjesi i nagrade, od kojih bih izdvojio nagradu za najbolji hrvatski startup 2015. te nagradu za najbolji proizvod u kategoriji Inovativna Hrvatska, postavlja ovu mladu, ali rastuću domaću tvrtku među najbolje tehnološke tvrtke u lijepoj našoj", poručuje Mrvoš.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz