Osječko-baranjska županija uspostavlja suradnju s kineskom pokrajinom Sečuanom

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

Osječko-baranjska županija i kineska pokrajina Sečuan potpisale u sklopu četverodnevnog boravka osječko-baranjskog izaslanstva u Kini memorandum o suradnji s prioritetima u zaštita okoliša, prijevozu, poljoprivredi, obrazovanju, turizmu i kulturi.

Osječko-baranjska županija i kineska pokrajina Sečuan potpisale u sklopu četverodnevnog boravka osječko-baranjskog izaslanstva u Kini memorandum o suradnji s prioritetima u zaštita okoliša, prijevozu, poljoprivredi, obrazovanju, turizmu i kulturi, izvijestio je Ured župana Ivana Anušića.

U priopćenju za javnost navodi se kako je memorandum o razumijevanju te uspostavi prijateljstva i suradnje potpisan na Međunarodnom forumu za suradnju i razvoj "Belt and Road Sichuan", gdje su predstavljene županijske gospodarske i turističke mogućnosti, a glavne teme bile su područje trgovine i ulaganja.

Dodaje se kako je županija prepoznala mogućnost za promicanje gospodarstva, turizma, kulture i drugih sadržaja, a sa Sečuanom, kao jednom od gospodarski najrazvijenijih kineskih pokrajina, utvrđen je obostrani interes za suradnju.

Župan Anušić ističe kako vjeruje u suradnju s pokrajinom Sečuanom te da su kineskim domaćnima predstavili investicijske i turističke mogućnosti Osječko-baranjske županije. 

Turistička ponuda i poljoprivredne mogućnosti Osječko-baranjske županije predstavljene su i gradonačelnicima Leshana i Meishana, turistički najrazvijenijim odredištima Sečuana, koji su iskazali osobito zanimanje za razvijanje daljnje bilateralne suradnje, izvijestio je Ured župana Ivana Anušića

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz