Oradian otvara ured u Južnoafričkoj Republici

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_200692268_cr.jpg

Hrvatski fintech startup Oradian otvara ured u Južnoafričkoj Republici iz kojega će razvijati poslovanje s posebnim fokusom na zemlje središnje, južne i istočne Afrike.

Hrvatski fintech startup Oradian otvara ured u Južnoafričkoj Republici iz kojega će razvijati poslovanje s posebnim fokusom na zemlje središnje, južne i istočne Afrike, najavljeno je u utorak iz tog startup-a, koji se bavi razvojem softvera za mikrofinancijske institucije.
 
Kako se navodi u priopćenju, Oradian nastavlja ofenzivu na tržišta u razvoju te nakon Filipina otvara ured i u Južnoafričkoj Republici, a vodit će ga Natalie Baatjies, bivša direktorica za financijsku inkluziju na tržištima središnje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike u Visi.
 
"Vijest o širenju stiže nedugo nakon objave da je vodeći savjetnik za društveno korisne investicije 'Finance in Motion' kupnjom udjela u Oradianu investirao u kompaniju koja pomoću cloud sustava za bankarstvo potpomaže financijsku inkluziju u zemljama u razvoju", ističu iz Oradiana.
 
Oradianov inovativni softver Instafin omogućuje malim financijskim institucijama da u oblaku prate svoje poslovanje i povezuje ih s milijardama potencijalnih klijenata na dnu ekonomske piramide.
 
Oradian konstantno ulaže u razvoj poslovanja s ciljem dovođenja financijskih usluga do svih ljudi, ističe direktor i suosnivač Oradiana Antonio Šeparović, dodajući kako imaju ambiciozne planove širenja u Africi, koja je ujedno i njihovo primarno tržište.
 
Trenutno Oradianov tim čini više od 40 stručnjaka različitih profila, a uz središnji ured u Zagrebu, iz kojega se koordiniraju aktivnosti na globalnoj razini, te ured u Nigeriji, nedavno je otvoren i ured na Filipinima.
 
"Dostupnost pristupačnih kredita za male i mikro poduzetnike ključan je  preduvjet za ekonomski rast zemalja u razvoju. Oradianov Instafin omogućava mikrofinancijskim institucijama da razviju i unaprijede svoje poslovanje i time ponude veće mogućnosti financiranja za razvoj poduzetništva u siromašnim zemljama", ističe Natalie Baatjies, koja ima 20-godišnje iskustvo u financijama i IT sektoru, a posljednjih sedam godina aktivno radi na promicanju financijske inkluzije.
 
Oradian je globalni tehnološki pružatelj usluga koji razvija rješenja koja omogućuju financijsku inkluziju. Koristeći tzv. "SaaS" model, "Software-as-a-Service" (software-kao-usluga), Oradianov vodeći proizvod Instafin, omogućuje mikrofinancijskim institucijama, bankama, zadrugama i kreditnim unijama povoljno i učinkovito pružanje usluga klijentima, napominje se u priopćenju.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz