Održan poslovni forum udruženja cestara HGK ŽK Rijeka i PKS Komore Beograda

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_274562549_cr.jpg

U organizaciji HGK, Županijske komore Rijeka i Privredne komore Beograda u glavnom gradu Srbije održan je 11. listopada 2019. godine poslovni forum i B2B razgovori u kojima je sudjelovalo petnaest tvrtki iz Rijeke i Primorsko-goranske županije, te devet tvrtki iz Beograda i okolice, a koje djeluju na području projektiranja, nadzora, izgradnje i upravlјanja cestovnom infrastrukturom.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Rijeka i Privredne (gospodarske) komore Beograda u glavnom gradu Srbije održan je 11. listopada 2019. godine poslovni forum i B2B razgovori u kojima je sudjelovalo petnaest tvrtki iz Rijeke i Primorsko-goranske županije, te devet tvrtki iz Beograda i okolice, a koje djeluju na području projektiranja, nadzora, izgradnje i upravlјanja cestovnom infrastrukturom.

Glavni cilј susreta bio je da se kroz Panel diskusiju na temu „Potencijali suradnje na infrastrukturnim projektima“ sudionici upoznaju i razmijene iskustva o aktualnom stanju, budućim planovima i iskustvima u izgradnji, održavanju, upravlјanju i financiranju cestovne infrastrukture, te da u odvojenim razgovorima identificiraju potencijale i interese za moguću suradnju na regionalnim i međunarodnim infrastrukturnim projektima.

Tijekom boravka u Srbiji hrvatski cestari obišli su gradilište mosta prijeko Save i Kolubare na trasi autoceste na Koridoru 11 (Beograd – Preljina).

Po završetku poslovnog foruma i obilaska gradilišta mosta nazočne je ispred Veleposlanstava Republike Hrvatske u Beogradu pozdravio dr. sc. Stjepan Glas, opunomoćeni ministar, koji je tom prigodom pohvalio suradnju komorskih udruženja Rijeke i Beograda, te istaknuo kako se na taj način stvara povoljno okruženje za neposredno povezivanje gospodarstvenika, a time i daljnje unaprjeđenje gospodarske suradnje, kao osobito važne sastavnice bilateralnih odnosa Hrvatske i Srbije.

(MVEP)

Pisane vijesti | Događanja