Održan Armensko-hrvatski gospodarski forum

Slika /slike 1/Gospodarstvo/RH-Armenija.jpeg

Ministar Grlić Radman u Erevan je stigao s izaslanstvom hrvatskih gospodarstvenika, a s armenskim ministrom gospodarstva Vahanom Kerobyanom otvorio je prvi Armensko-hrvatski gospodarski forum. Prilikom otvorenja Foruma, ministar Grlić Radman istaknuo je kako Hrvatska želi dodatno osnažiti gospodarske odnose s Armenijom te je naglasio važnost ovog okupljanja kao prvog koraka u intenziviranju buduće suradnje.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravio je u utorak i srijedu, 7. i 8. veljače 2023. godine, u službenom posjetu Republici Armeniji. Riječ je o prvom službenom posjetu jednog ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Republici Armeniji.

Tijekom službenog posjeta ministar Grlić Radman susreo se s armenskim kolegom, ministrom Araratom Mirzoyanom, s kojim se osvrnuo na bilateralne odnose, mogućnosti produbljivanja suradnje u raznim područjima te aktualne vanjskopolitičke teme. Ministri su nakon susreta potpisali Memorandum o razumijevanju vezan uz suradnju hrvatske i armenske Diplomatske akademije.

Ministar Grlić Radman je nakon susreta istaknuo kako je cilj njegovog službenog posjeta dati novi zamah i poticaj hrvatsko-armenskim odnosima.

Ministar Grlić Radman u Erevan je stigao s izaslanstvom hrvatskih gospodarstvenika, a s armenskim ministrom gospodarstva Vahanom Kerobyanom otvorio je prvi Armensko-hravtski gospodarski forum.

Prilikom otvorenja Foruma, ministar Grlić Radman istaknuo je kako Hrvatska želi dodatno osnažiti gospodarske odnose s Armenijom te je naglasio važnost ovog okupljanja kao prvog koraka u intenziviranju buduće suradnje.

Uz Gospodarski forum i sastanak s kolegom Mirzoyanom, ministar Grlić Radman također se susreo s predsjednikom Republike Armenije Vahagnom Khachaturyanom, predsjednikom Narodne skupštine Alenom Simonyanom, predsjednikom Vlade Nikolom Pashinyanom, ministrom gospodarstva Vahanom Kerobyanom te s vrhovnim patrijarhom Armenske nacionalne crkve Karekinom II.

(MVEP)


 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz