Od prvoga dana žele biti svjetska klasa i nešto značiti na globalnoj sceni

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_195790583_cr.jpg

Danas imaju klijente u dvadesetak zemalja svijeta rade s Volkswagenom, BBC-jem, Facebookom, financijsko-tehnološkom tvrtkom Smart Pension. Danas su došli do razine kad mogu birati s kime će raditi. Usredotočili su se na velike, ozbiljne priče i kompanije poput Novartisa ili Manpowera i Schindlera.

Govoreći o počecima, Filip Ljubić, suosnivač softverske tvrtke Q, naglasio je kako su na početku bili samo Dalibor Jurgec i on, a ubrzo im se pridružio i treći partner Vedran Tolić, koji je tih dana dobio nagradu za najboljeg studenta na Vern'u.

Početak je bio težak, no bilo im je jasno da tvrtke s kojima su surađivali u Los Angelesu, Washingtonu i Luksemburgu jako cijene hrvatske inženjere, što je na neki način trebalo kapitalizirati. Pokrenuli su nešto što bi se moglo smatrati klubom najboljih razvojnih inženjera u Hrvatskoj.

Danas imaju klijente u dvadesetak zemalja svijeta rade s Volkswagenom, BBC-jem, Facebookom, financijsko-tehnološkom tvrtkom Smart Pension.

Danas su došli do razine kad mogu birati s kime će raditi. Usredotočili su se na velike, ozbiljne priče i kompanije poput Novartisa ili Manpowera i Schindlera, s kojima upravo pripremaju teren, kazao je Ljubić dodajući kako bi htjeli da ih u Europi prepoznaju kao IT tvrtku koja uzima samo vrhunske projekte.

Imaju impresivan popis klijenata i projekata, što će im dobro doći i da plasiraju svoj novi proizvod, aplikaciju Jenz, zaključio je Ljubić.

(Lider)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz