O mogućnostima gospodarske suradnje RH i pokrajine Ontario

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

Po pitanju sektora u kojima je moguće ostvariti suradnju između Republike Hrvatske i pokrajine Ontario istaknuti su sektori poljoprivredno-prehrambena industrija, IT sektor, infrastrukturni projekti te drvna industrija i  turizam, s posebnim naglaskom na zdravstveni turizam.

Generalna konzulica Republike Hrvatske u Mississaugi Andrea Javor sastala se 08. srpnja 2019. godine  s predsjednikom Chamber of Commerce Ontario (CEO) Roccom Rossia.

Tom prigodom hrvatska generalna konzulica Javor predstavila je hrvatsko gospodarstvo te ukratko izložila načine suradnje dviju institucija, Canadian Croatian Chamber of Commerce iz Ontaria i Canadian Croatian Business Network iz Zagreba, kao i njihovu ulogu u promicanju hrvatskog gospodarstva i povezivanju kanadskog i hrvatskog poslovnog svijeta.

Po pitanju sektora u kojima je moguće ostvariti suradnju između Republike Hrvatske i pokrajine Ontario, sugovornici su se složili kako bi to bio IT sektor, poljoprivredno-prehrambena industrija, infrastrukturni projekti te drvna industrija i  turizam, s posebnim naglaskom na zdravstveni turizam.

Na kraju razgovora dogovoreno je posredovanje generalnog konzulata RH u Mississaugi u uspostavljanju kontakta između Kanadsko-hrvatske gospodarske komore i Ontario Chamber of Commerce, u cilju pronalaženja načina buduće suradnje.

(MVEP)


 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz