Nova tvornica omogućit će još veću konkurentnost na svjetskom tržištu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_214899352_cr.jpg

Bajkmont je veliki izvoznik čelične konstrukcije na svjetsko tržište, prošle godine izvezeno je 65 posto proizvodnje. U izvozu tvrtka najbolje rezultate ostvaruje u Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Austriji i Italiji. Izvozi i u SAD, zatim u Katar, Bahrein, Kanadu, Australiju i Japan.

Nova, tehnološki suvremena i energetski učinkovita tvornica za proizvodnju čeličnih konstrukcija tvrtke Bajkmont u završnoj je fazi gradnje.

Bajkmont je veliki izvoznik čelične konstrukcije na svjetsko tržište, prošle godine izvezeno je 65 posto proizvodnje. Tvrtka ima velik potencijal rasta i sve moguće certifikate. U izvozu se pozicionirala na izrazito konkurentnom tržištu Europske unije, a najbolje rezultate ostvaruje u Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Austriji i Italiji. Izvozi i u SAD, primjerice čeličnu konstrukciju za muzeje u Washingtonu i Los Angelesu, za veliki svjetski projekt ITER, fuzijski reaktor u Francuskoj, zatim u Katar, Bahrein, Kanadu, Australiju i Japan.

U posljednje tri godine Bajkmont je jako iskoračio na inozemno tržište na kojem se pozicionirao kao renomirani proizvođač vrhunskih proizvoda za kupce koji traže iznimnu kvalitetu i imaju znatno veće narudžbe nego što ih tvrtka sada može prihvatiti. Tako Bajkmont projektira i isporučuje čelične konstrukcije za Airbus, BMW, Daimler, dijelove željezničkih vagona za francuski SNCF, konstrukcije postrojenja za zaštitu okoliša i preradu otpada za japanski Mitsubishi, konstrukcije za petrokemijska postrojenja… Trenutačno proizvodi čelične konstrukcije za postrojenja na mnogim inozemnim i domaćim projektima: nove sortirnice otpada u Parizu, na ITER-ovu projektu u Cadaracheu, za novu tvornicu Nestlé Purina u SAD-u, geotermalne elektrane u El Salvadoru, postrojenja za preradu kamena u Švedskoj, stadion Pampas u Osijeku, novi terminal u Luci Ploče…

U posljednje vrijeme intenziviramo proizvodnju šasija na željezničkim vagonima, izrađujemo konstrukcijske elemente velikih gabarita za podatkovne centre, koji se sve više traže. Upravo radimo projekt za takav centar u Kataru. Ključno je to što ćemo imati tvornicu u kojoj će biti povezani svi proizvodni procesi, bit će ujedinjeni na jednome mjestu, što podrazumijeva neprekinutu liniju koja će biti visokoautomatizirana i omogućiti manipulaciju teškim elementima. Kompletnim sustavom upravljat će specijalistički softver koji je za nas razvila francuska IT tvrtka prema našoj ideji – ističe Miroslav Bajkovec.

(Lider)


 



Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz