Nova procedura za podnošenje zahtjeva za vizu za NR Kinu

Slika /slike 1/Turizam/rh-kina.jpg

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj obavještava da će, počevši od 1. srpnja 2018., u upotrebi biti elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a vrijeme podnošenja zahtjeva dogovarat će se putem interneta. Veleposlanstvo više neće prihvaćati zahtjeve za vizu bez prethodno dogovorenog vremena primanja i obrasce zahtjeva za vizu koji su popunjeni rukom.

Obavještavamo kako je od 1. srpnja 2018. na snazi nova procedura za podnošenje zahtjeva za vizu za Narodnu Republiku Kinu.

Dopis Veleposlanstva NR Kine u Zagrebu prenosimo u cijelosti:

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj obavještava da će, počevši od 1. srpnja 2018., u upotrebi biti elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a vrijeme podnošenja zahtjeva dogovarat će se putem interneta.

Podnositelji zahtjeva za vizu trebaju dogovoriti vrijeme predaje dokumenata putem interneta i popuniti obrazac za vizu (na adresi https://cova.cs.mfa.gov.cn).

Veleposlanstvo više neće prihvaćati zahtjeve za vizu bez prethodno dogovorenog vremena primanja i obrasce zahtjeva za vizu koji su popunjeni rukom.

Svi podnositelji zahtjeva za vizu moraju imati ispisanu stranicu o potvrdi i elektronički obrazac te ih potpisati. Podnositelji zahtjeva za vizu osobno moraju predati stranicu o potvrdi, obrazac, putovnicu i ostale potrebne dokumente u Veleposlanstvo.

Sukladno zakonima i propisima Narodne Republike Kine, Veleposlanstvo Kine u Hrvatskoj od 21. kolovoza 2018, kreće s implementacijom politike davanja otisaka prstiju, uzimanje i pohrana otisaka 10 prstiju ruku, svakog aplikanta za kinesku vizu iz Hrvatske, s iznimkom sljedećih osoba:

1)    Osobe mlađe od 14 godina i osobe iznad 70 godina starosti;
2)    Osobe koje posjeduju diplomatsku putovnicu ili ispunjavaju uvjete za izdavanje kineske diplomatske, službene ili posebne (courtesy) vize;
3)    Osobe koje već imaju kinesku vizu izdanu od strane Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj u zadnjih 5 godina u istoj putovnicu i dali su otiske prstiju;
4)    Osobe bez prstiju ili osobe čiji otisci ne mogu biti pohranjeni.

Pohrana i uzimanje otisaka je tehnička mjera Kine koja je usvojena u skladu s razvojem internacionalne tehnologije pri izdavanju viza.

Cilj je poboljšanje sustava za skupljanje osobnih podataka o aplikantima za vizu, koji neće povećati prag viznih prijava.

Molimo da za sva dodatna pitanja kontaktirate direktno Veleposlanstvo NR Kine u Zagrebu:
VELEPOSLANSTVO NR KINE U RH
MLINOVI 132, ZAGREB
e-mail: veleposlanstvo.nr.kine1@zg.t-com.hr
tel. 01/46 37 011

(HGK)

Pisane vijesti | Promjena regulative | Hrvatski izvoz