NCP RB Šibenik isporučilo 50-ti katamaran norveškom partneru

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_93376255.jpg

Isporuka 50-og katamarana proizvedenog u NCP Remontnom brodogradilištu Šibenik (RBŠ) za norveške klijente, ostvarena posredstvom tvrtke CroNoMar, svečano je obilježena u remontnom brodogradilištu. Svi brodovi se proizvode u skladu s najvišim standardima kvalitete, te je svaki kao takav proizvod za sebe prilagođen željama i potrebama krajnjeg kupca.

Isporuka 50-og katamarana proizvedenog u NCP Remontnom brodogradilištu Šibenik (RBŠ) za norveške klijente, ostvarena posredstvom tvrtke CroNoMar, svečano je obilježena u remontnom brodogradilištu, u nazočnosti veleposlanice Kraljevine Norveške u RH Astrid Versto, Gorana Pauka, šibensko–kninskog župana, Željka Burića, gradonačelnika Grada Šibenika, predstavnike Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te brojnih drugih uzvanika, poslovnih partnera i zaposlenika RBŠ –a.

Zajedno s jubilarnim 50-im brodom, naručitelju iz Norveške bit će isporučen još jedan katamaran koji se paralelno gradio, a s obzirom na činjenicu da je brodogradilište ugovorilo još 4 novogradnje, očekuje se da će konac 2016. godine završiti isporukom 60-tog radnog broda za strane partnere.

Svi brodovi se proizvode u skladu s najvišim standardima kvalitete, te je svaki kao takav proizvod za sebe prilagođen u potpunosti željama i potrebama krajnjeg kupca. Povjerenje partnera se potvrdilo povećanjem narudžbi. Od početne ideje do danas, ova poslovna suradnja vezana za proizvodnju aluminijskih katamarana koji se kao radni brodovi koriste u norveškom sektoru marikulture, razvijala se znatno brže od svih očekivanja i isporuka brodova koje su izgradili hrvatski stručnjaci se u međuvremenu utrostručila u odnosu na plan.

Lani je izvozna vrijednost isporučenih katamarana bila 100 milijuna kuna.

Cijeli projekt izgradnje radnih brodova za strane naručitelje započeo je posredstvom CroNoMar-a, hrvatske tvrtke u norveškom vlasništvu čiji je cilj povezivanje i realizacija poslovnih suradnji između norveških i hrvatskih tvrtki. Svojim aktivnostima CroNoMar je poduzetnicima iz Hrvatske omogućio pristup novim tržištima i kupcima, a time i brže usvajanje novih tehnologija, povećanje investicija, razvijanje dugoročnih poslovnih odnosa baziranih na povjerenju, kvaliteti i pouzdanosti, te umrežavanje između poslovnih ljudi u cilju realizacije novih projekata hrvatskih izvoznika.

 
 


Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz