Nastup hrvatskih tvrtki na 16. Međunarodnom sajmu transport logistic u Münchenu

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_172858154_cr.jpg

U Münchenu je održan 16. Međunarodni sajam transport logistic na kojem su sudjelovale hrvatske tvrtke, u organizaciji HGK, HŽ Cargo, Agit, Zagrebtrans, Transagent, Manšped, Velebit Promet i Luka Zadar.

U Münchenu je od 09. do 12. svibnja 2017. godine održan sajam transport logistic 2017 – vodeći međunarodni sajam logistike, mobilnosti, IT-a i upravljanja lancem opskrbe.
 
Sajam transport logistik održava se svake dvije godine, a ove godine je na ukupnoj površini od 115.000 m2 okupio rekordnih 2.162 izlagača (+5,4 posto) iz 62 zemlje i  preko  60.000 stručnih posjetitelja  (+9 posto).
 
Ovaj sajam ima veliku važnost u globalnom smislu i na njemu se hrvatski gospodarstvenici prometnih djelatnosti tradicionalno organizirano predstavljaju širem međunarodnom tržištu.
 
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore na sajmu su se na zajedničkom izložbenom prostoru predstavile hrvatske prijevozničke i transportno-logističke tvrtke, HŽ Cargo, Agit, Zagrebtrans, Transagent, Manšped, Velebit Promet i Luka Zadar.
 
Ovo je jedanaesti put zaredom da se hrvatske tvrtke predstavljaju u organizaciji HGK na najvećemu svjetskom sajmu transporta i logistike, što je dokaz da hrvatske tvrtke prate prometne trendove i imaju što ponuditi svjetskom tržištu te da mogu pronaći svoje mjesto i biti konkurentni i među globalnim igračima.
 
Lučka uprava Rijeka se je sajmu predstavila zajedno s koncesionarima, Luka Rijeka d.d. i Jadranska vrata d.d., na zajedničkom izložbenom štandu. Dana 10. svibnja 2017. godine održana  je prezentacija riječkog prometnog pravca tijekom koje su potencijalnim investitorima, partnerima i svim zainteresiranima za lučke i druge komercijalne aktivnosti predstavljeni prometni i investicijski potencijali te mogućnosti riječke luke i značaj riječkog prometnog pravca u srednjeeuropskoj logističkoj mreži.
 
Zapaženo izlaganje na sajmu imali su predstavnici tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. koji su novi vagon Talns 64 m3, koji je namijenjen za prijevoz rasutog materijala osjetljivog na vremenske utjecaje te je razvijen prema zahtjevima francuskog naručitelja.
 
Predstavnici hrvatskih tvrtki prezentirali su svoj dosadašnji rad, buduće poslovne planove i ulaganja, te su održali  velik broj sastanaka vezanih uz moguće buduće poslovne suradnje.
 
Izložbeni prostor hrvatskih tvrtki posjetili su pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić i generalni konzul RH u Münchenu Petar Uzorinac.
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz