Nakon osvajanja Europe, KFK tehnika kreće u SAD

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

Tvrtka KFK tehnika je hrvatski i regionalni lider u proizvodnji panela za staklene fasade, a, prema nekim procjenama, i najveći proizvođač u tom sektoru u Europi te su prisutni u velikom broju zemalja zapadne Europe te SAD-a.

Tvrtka za proizvodnju i montažu staklenih fasada, KFK tehnika iz Rugvice pokraj Zagreba, završila je investiciju u pogon i nabavu opreme vrijedne ukupno 53,3 milijuna kuna. Projekt je pomogla i Europska unija kroz svoj Fond za regionalni razvoj, iz kojeg je zagrebačkoj tvrtki odobreno gotovo 15 milijuna kuna bespovratne potpore.

Kako je objasnio Luka Fukat, voditelj odjela Kontrole kvalitete u KFK-u, ugovor za sufinacniranje iz EU fonda potpisan je u prosincu prošle godine, a rok implementacije je 21. listopada ove godine, što je i realizirano. Fukat je naglasio kako je tvrtka KFK tehnika hrvatski i regionalni lider u ovom sektoru, a, prema nekim procjenama, i najveći proizvođač panela za staklene fasade u Europi te su prisutni u velikom broju zemalja zapadne Europe te SAD-a.

Uz ovaj projekt, u postupku za EU fondove su još dva projekta, a jedan od projekta će im biti izgradnja vlastite staklane.

Kroz odobreni EU projekt nabavljeno je 30-ak strojeva i ostale opreme te softvera, uglavnom njemačkog proizvođača Trumpf. Luka Fukat objašnjava da će sada moći prihvaćati veće i kompleksnije poslove, što će im proširiti tržište. KFK se obvezao zaposliti 29 novih ljudi, no zaposlili su i mnogo više. Trenutačno u tvrtki radi njih 350, s tendencijom rasta.

Neki od značajnijih KFK-ovih projekata su novi zagrebački i dubrovački aerodromi, zgrada Adrisa, Hypoa u Zagrebu, a u hrvatskoj metropoli gotovo i nema nove poslovne zgrade na kojoj nisu radili. Tu su i reprezentativni objekti Panta Rhei u Duesseldorfu i Coeur Cologne u Koelnu te londonski Westfield. U posljednje vrijeme puno polažu na američko tržište, posebice na New York, gdje planiraju nekoliko projekata.

(Poslovni dnevnik)



 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz