Najuspješnija domaća hosting kompanija juriša na tržište SAD-a

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

Avalonov osnivač, Damir Mujić najavio je pokretanje biznisa u SAD-u, što je prirodni slijed događaja. Hrvatsko lokalno tržište je malo, ali za ozbiljniji daljnji rast i razvoj jednostavno treba se veći fokus staviti na izvoz. Kada se radi o globalnom internetskom biznisu, Amerika je logičan početak i sjedište takvog poslovanja.

Avalonov osnivač, Damir Mujić, nemalo je iznenadio domaću poslovnu i IT zajednicu kada je početkom godine najavio pokretanje biznisa u SAD-u i to iz “grada koji nikad ne spava”, New Yorka, gdje će se nalaziti sjedište američke poslovne operacije Avalona.
 
Prema njegovim riječima, to je prirodni slijed događaja. Hrvatsko lokalno tržište je malo, ali za ozbiljniji daljnji rast i razvoj jednostavno treba se veći fokus staviti na izvoz. Kada se radi o globalnom internetskom biznisu, Amerika je logičan početak i sjedište takvog poslovanja. Europa je na žalost još uvijek daleko iza Amerike po pitanju slobode tržišta, naklonjenosti poduzetništvu i dostupnim resursima. Europa je preregulirana, prebirokratizirana i ako želi stvoriti uvjete da bude konkurentna za globalni biznis, morat će se puno toga promijeniti.
 
Tijekom boravka u New Yorku imati će brojne sastanke i susrete, a posjetit će i Washington na poziv Udruženja hrvatsko-američkih poduzetnika gdje ću sudjelovati u njihovoj konferenciji. Nakon mjesec dana vraća se u Hrvatsku i kad se sve tehnikalije usklade kreće s radom. Planira do ljeta da sve bude u punom pogonu.
 
Komentirajući kako većina startupa iz Europe kao destinaciju bira Silicijsku dolinu, odnosno San Francisco, što je logičan razlog, jer to je tehnološka meka u kojoj se nalazi većina investitora i većina najpoznatijih startupa, Mujić je naglasio kako ih to ne zanima. Oni nisu startup i ne jure za investitorima, već su profitabilna tvrtka koja se samostalno financira.
 
Konkurirati će pametnom marketinškom strategijom. Te su odabrali jednu tržišnu nišu u kojoj vjeruju da mogu biti najbolji, istaknuo je Mujić.
 
Što se tiče hrvatskog tržišta, tvrtka Avalon nije odustala od njega, pružati će još kvalitetnije usluge, uz još bolju korisničku podršku, a sve benefite, tehnologiju i rješenja koja su razvili i koja razvijaju za strano tržište prvi će imati priliku isprobati upravo hrvatski korisnici.

(Poslovni dnevnik)



 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz