Na Zagrebačkom velesajmu otvoren Zagreb Auto Show

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_n193508120_cr.jpg

Zagreb Auto Show otvoren je u utorak na Zagrebačkom velesajmu. Na priredbi, kojoj je slogan „Strast. Dinamika. Izazov … onaj pravi“, nastupa 440 izlagača iz 33 zemlje.

Zagreb Auto Show, nakon osam godina stanke, otvoren je u utorak na Zagrebačkom velesajmu. Na priredbi, kojoj je slogan „Strast. Dinamika. Izazov … onaj pravi“, nastupa 440 izlagača iz 33 zemlje.

Uz četiri svjetske vice premijere vozila, bit će i čak 34 hrvatske premijere, a predstavljaju se i tri koncepta. Uz to izlažu se i gospodarska vozila, motocikli, i sve ono što je vezano uz auto industriju.

Gradonačelnik Bandić je posebno zahvalio hrvatskim izlagačima, u prvom redu tvrtkama Rimac i Doking, kazavši kako je sretan što se na Zagreb Auto Showu predstavlja i hrvatska pamet.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić istaknula je kako je Zagreb Auto Show, koji će se održavati od 5. do 10. travnja, prava je nacionalna dragocjenost, a ZV postaje srce poslovne i društvene komunikacije grada.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović ocijenio je da je tržište novih vozila na putu oporavka.

Zagreb Auto Show već je u utorak poslijepodne privukao tisuće posjetitelja i procjene su da bi ga u pet dana održavanja moglo posjetiti od 120.000 do 150.000 ljudi. Sudeći po prvom danu, Zagreb Auto Show 2016. mogao bi podsjetiti na svoja najbolja izdanja.

(Hina)


Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz