Na splitskom sajmu SASO 883 proizvoda i brenda

Slika /slike 1/Gospodarstvo/SASO.jpg

Međunarodni sajam SASO u sklopu kojeg je više specijaliziranih sajmova i na kojem su izložena 883 proizvoda i brenda iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Srbije i Češke, otvoren je u splitskoj Spaladium areni.

Međunarodni sajam SASO u sklopu kojeg je više specijaliziranih sajmova i na kojem su izložena 883 proizvoda i brenda iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Srbije i Češke, otvoren je u srijedu u splitskoj Spaladium areni.

Sajam, koji traje do subote, 27. listopada, obuhvaća specijalizirane sajmove graditeljstva, drvne industrije, metalne industrije, alata, strojeva i opreme, te obrtništva, male privrede i poduzetništva kao i sajam bazena i bazenske opreme.

Posjetitelji mogu vidjeti najnovije materijale i opremu za niskobudžetne i ekskluzivne adaptacije, sve za gradilište i gradnju novih objekata, kuća za odmor i bazena i iskoristiti prigodne sajamske popuste.

Ovogodišnji SASO donosi i više stručnih konferencija i gospodarskih susreta: 11. Dan građevinara (24. listopada) i Dan arhitekata (25. listopada), te brojna savjetovanja i radionice.

Na Danu arhitekta i Danu građevinara raspravljat će se o infrastrukturnim kapacitetima Splita te urbanizmu u Splitu kao generatorima razvoja i investicija u tom gradu.

Sajam je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Rekao je da građevinska djelatnost zadnjih godina raste, prihodi su sve bolji i otvaraju se radna mjesta što se vidi i na ovogodišnjem sajmu SASO gdje ima više izlagača i posjetitelja nego prošle godine.

Kazao je da je SASO jedinstvena prilika za obrtništvo, srednje i malo poduzetništvo, građevinu, metalnu i drvnu industriju, ali i nove tehnologije koje ostvaruju novi sinergijski učinak bez čega nema razvoja održivog gospodarstva.

(Hina)

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz