Na sajmu u Hannoveru predstavlja se 12 hrvatskih tvrtki

Slika /slike 1/Gospodarstvo/rh u hannoveru.jpg

Na sajmu Hannover Messe 2019, najznačajnijem europskom industrijskom sajmu međunarodnog karaktera, koji je ove godine okupio više od 6.500 izlagača, svoje je proizvode u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) predstavilo i 12 hrvatskih tvrtki.

Na sajmu Hannover Messe 2019, najznačajnijem europskom industrijskom sajmu međunarodnog karaktera, koji je ove godine okupio više od 6.500 izlagača, svoje je proizvode u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) predstavilo i 12 hrvatskih tvrtki, izvijestili su u utorak iz HGK.

Sajam u Hannoveru, koji se održava od 1. do 5. travnja, a na kojem se ove godine očekuje više od 220 tisuća posjetitelja, pokriva područja industrijske automatizacije, metaloprerađivačkih i elektroproizvoda, robotike, digitalnih tvornica, interneta stvari, aditivne tehnologije, energetike, industrijskih proizvoda - podugovaranje, nanotehnologije, površinske zaštite te istraživanja i razvoja. Zemlja partner mu je Švedska, a ovogodišnji moto sajma "Integrirana industrija – Industrijska inteligencija", navodi se u priopćenju.

Voditeljica odjela prerađivačke industrije HGK Gordana Ribarić ocijenila je da je taj sajam ključna manifestacija za predstavljanje hrvatske metaloprerađivačke i elektroindustrije međunarodnoj industrijskoj publici.

Svoje su proizvode na sajmu tako predstavili proizvođač opreme za dalekovode i druge metalne konstrukcije Dalekovod proizvodnja, proizvođač električnih kabela Elka, zatim tvrtka Helb, koja proizvodi upravljačke i razvodne ormare za distribuciju električne energije, proizvođač rješenja u automatizaciji elektroenergetskih postrojenja Pro Integris, kao i tvrtka OMV Indoil, koja se bavi proizvodnjom ventila za potrebe energetskog sektora, procesne industrije, brodogradnje, za vodni program i specijalnu offshore primjenu.

Nadalje, na sajmu se predstavio i proizvođač armatura za petrokemijsku industriju IMG, zatim EKO Međimurje, proizvođač dijelova strojeva za građevinsku mehanizaciju, dijelova postrojenja za recikliranje i ostalih strojeva, tvrtka Hladni val, koja proizvodi uređaje za čišćenje suhim ledom, pa TTK, proizvođač industrijskih i brodskih parnih turbine, centrifugalnih pumpi za industriju i brodogradnju, cijevnih izmjenjivača topline, zatim tvrtka Klanjčić, koja proizvodi ugostiteljsku opremu, kućišta, kabinete i kontejnere za napajačke uređaje u komunikacijskoj mreži, a predstavile su se i tvrtka Purić, ponuđač rješenja, proizvoda i usluga u segmentima digitalizacije i robotike, te naposljetku Culmena, tvrtka koja razvija pametna rješenja i proizvode za potrebe klijenta na temelju lean metodologije.

Voditelj istraživanja i razvoja EKO Međimurja Nino Križaj je izjavio da, buduće da izvoze preko 95 posto svoje proizvodnje u Njemačku, SAD i Austriju, ključan im je nastup na ovom sajmu koji okuplja isporučitelje industrijske i procesne opreme.

(Hina)

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz