Mladi informatičari osvojili srebrnu i bronačnu medalju na olimpijadi u Varšavi

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_173658530.jpg

Mladi hrvatski informatičari iz zagrebačke XV. gimnazije osvojili su srebrnu i brončano medalju na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se održava od 12. do 18. kolovoza u Varšavi na kojoj je nastupilo 55 natjecatelja iz 13 zemalja.

Mladi hrvatski informatičari iz zagrebačke XV. gimnazije – Josip Klepec (4. razred) osvojio je srebrnu, a Paula Vidas (4. razred) brončanu medalju na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se održava od 12. do 18. kolovoza u Varšavi, priopćio je Hrvatski savez informatičara.

Učenici XV. gimnazije Dominik Fistrić (3. razred) i Leonard Inkert (4. razred) natjecanje su završili na samoj granici bronačnih medalja.

Na ovom međunarodnom natjecanju učenika u programiranju nastupilo je 55 natjecatelja iz 13 zemalja.

S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade i, od nedavno, Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.

Nastup mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

(Poslovni dnevnik)

Pisane vijesti | Događanja