Mladi hrvatski robotičari drugi i treći na svjetskom natjecanju RoboCup Junior 2021

Slika /slike 1/Gospodarstvo/roboti rh.jpg

Timovi mladih hrvatskih robotičara osvojili su druga i treće mjesto na online svjetskom natjecanju u robotici RoboCup Junior 2021 na kojemu se natjecalo 148 timova iz 27 zemalja. Naši timovi koji su se natjecali u Junior kategorijama Rescue Line i Rescue Maze su viceprvaci svijeta, a ekipa u kategoriji Soccer Lightweight Supertimova treća je u svijetu.

Timovi mladih hrvatskih robotičara osvojili su druga i treće mjesto na online svjetskom natjecanju u robotici RoboCup Junior 2021 na kojemu se natjecalo 148 timova iz 27 zemalja, objavio je u ponedjeljak Hrvatski robotički savez.

Naši timovi koji su se natjecali u Junior kategorijama Rescue Line i Rescue Maze su viceprvaci svijeta, a ekipa u kategoriji Soccer Lightweight Supertimova treća je u svijetu.

U kategorija Rescue Line drugo mjesto u ukupnom poretku ostvarila je ekipa Školska knjiga CRO team u sastavu: Borut Patčev, XV. Gimnazije Zagreb; Juraj Kolarić, Elektrostrojarska škola Varaždin; Jakov Džijan, XV. Gimnazija, Zagreb kojoj je mentor bio Ivica Kolarić.

Hrvatska ekipa osvojila je drugo mjesto i u kategorija RES Rescue CUE Maze. Za ovaj rezultat zaslužna je ekipa MIOC CRO Team u sastavu: Antonio Dijanić, XV. Gimnazija Zagreb; Dora Dijanić, XV. Gimnazija Zagreb; Ivan Dijanić, OŠ Nikole Hribara, Velika Gorica, uz mentora Željka Krnjajića.

U kategorija Soccer Light Weight osvojeno je 3. mjesto u Superteams kategoriji. Za broncu su zaslužni članovi tima Gebruder Weiss CRO Team: Jerko Ćubić, Tehnička škola Ruđer Bošković; Fran Plevko, Tehnička škola Ruđer Bošković te mentorica Jelka Hrnjić.

Zbog situacije s covidom to se natjecanje ove godine održavalo online.

Hrvatski robotički savez dodaje  i da su na još jednom velikom robotičkom natjecanju - FIRST LEGO League Open International, održanom Grčkoj od 24 do 27. lipnja  naši robotičari iz ekipe Red Hot Chili Apples osvojili četvrto mjesto u kategoriji Motivate Award među 2000 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice tehničke kulture nastavljamo tako impresivan niz uspjeha na elitnim svjetskim natjecanjima u robotici noseći se ravnopravno sa zemljama koje znatno više ulažu u robotiku i edukaciju, ističu u priopćenju.

(Hina)



 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz