Mala slavonska tvrtka gradi luksuzne drvene kuće u Švedskoj

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

Luksuzne stambene zgrade u švedskom gradu Uppsali, četvrtom po veličini u toj zemlji, gradi mala tvrtka iz Voćina kod Slatine. Lani su izvozili 10 posto svojih proizvoda, a izvoz će im do konca godine, procjenjuju, skočiti na 30 do 40%.

Luksuzne stambene zgrade u švedskom gradu Uppsali, četvrtom po veličini u toj zemlji, gradi mala tvrtka iz Voćina kod Slatine. Drvene konstrukcije d.o.o. tvrtka su sa samo 40 zaposlenih, a rade s cijelim svijetom.

– Isporučujemo im lamelirane konstrukcije, hrastove lamelirane vidljive elemente te vanjske obloge zidova i krova, vanjskog stubišta, polica i stubišta vinskog podruma – navodi Ivan Đurčević.

U posao ih je uvela zagrebačka Radman grupa koja je i naručitelj, a krajnji je kupac švedski investitor.“Ulaznica” za taj posao bio im je i nedavno završeni projekt Panonski drvni centar kompetencije u Virovitici, čija je zgrada prototip i prva takva u Hrvatskoj.

Kada su ga vidjeli švedski investitori, oduševili su se, čak i zgrade koje se grade u Švedskoj pomalo mu nalikuju – kaže, pak, Mario Abramović, tehnički direktor.

Osim našim domaćim snagama, švedske zgrade grade se i domaćim drvetom. Nekoliko je šlepera već otputovalo na sjever Europe. Mario Abramović i kolega mu Miodrag Jarić bili su zaposlenici nekadašnjeg drvnog diva Gaj, a kada je tvrtka završila u stečaju i propala, otkupili su voćinski pogon.

Izvozili su lani 10 posto svojih proizvoda, a izvoz će im do konca godine, procjenjuju, skočiti na 30 do 40%.

(Poslovni dnevnik)





 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz