M+Grupa preuzela većinski udio u njemačkom Invitelu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/MGrupa.jpg

Hrvatska M+ Grupa (Meritus ulaganja) preuzela je većinski udio u njemačkoj kompaniji Invitel i njenim ovisnim društvima. Kompanija ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u deset zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Njemačka, Slovenija, BiH, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.

Hrvatska M+ Grupa (Meritus ulaganja) preuzela je većinski udio u njemačkoj kompaniji Invitel i njenim ovisnim društvima, izvijestila je M+Grupe u ponedjeljak. Preuzimanjem M+ Grupa potvrđuje poziciju vodećeg nezavisnog pružatelja BPTO (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije) usluga s brojem zaposlenih koji sada premašuje deset tisuća, kaže se u priopćenju M+ Grupe.

Invitel zapošljava oko 1.500 ljudi i ostvaruje oko 45 milijuna eura prihoda na godinu. Ako se gledaju poslovni rezultati za 2020. godinu, M+ Grupa s novom akvizicijom prelazi godišnji prihod od milijardu kuna.

Nakon najnovije akvizicije M+ Grupa posluje na 35 lokacija u Europi i Americi. U ljeto ove godine M+ Grupa je sekundarnom javnom ponudom dionica prikupila 105 milijuna kuna od institucionalnih ulagača, fizičkih i pravnih osoba. Tada je najavljeno je kako će prikupljeni kapital, među ostalim, koristiti za rast i akvizicije na razvijenim tržištima.

Predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat izjavio je kako akvizicijom Invitela M+ Grupa stječe klijente iz novih sektora u kojima do sada nije bila prisutna, a to su kompanije koje se bave energetikom, obnovljivim izvorima te tehnologijom niskougljične tranzicije i smart homea.

M+ Grupa je kompanija u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partnersa, vodećeg investicijskog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu.

Kompanija ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u deset zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Njemačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i Sjeverne Amerike. Zadnjih pet godina M+ Grupa je realizirala 15 akvizicija.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz