Ludbreški Lukaps 98 posto svoje proizvodnje izvozi

Slika /slike 1/Obrt/P-H20160516012225.jpg

Ludbreški Lukaps 98 posto proizvodnje izvozi, ponajprije u Rusiju i Europu, a uskoro se planira izlazak i na tursko tržište.

Indijska kompanija ACG Worldwide uložit će još 35 milijuna eura u svoju tvornicu kapsula za lijekove Lukaps u Ludbregu, najavljeno je nakon sastanka predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića sa čelnim čovjekom te korporacije Ajitom Singhom. ACG je u Hrvatskoj prisutan od 2007. godine.
 
Posebice je istaknut podatak da ludbreška tvornica 98 posto svoje proizvodnje izvozi, ponajprije u Rusiju i Europu, a uskoro se planira izlazak i na tursko tržište.
 
Novom investicijom, koja bi u potpunosti trebala biti dovršena za dvije godine, ACG gradi zgradu od 20-tak tisuća četvornih metara, povećava proizvodni kapacitet sa 7 na 10 milijardi kapsula za lijekove godišnje. Ujedno, planiraju broj zaposlenih u Lukapsu povećati sa 132, koliko ih je bilo 2007. kada su ušli u tu tvrtku, na 330 do kraja ove godine.
 
Singh je, pak, istaknuo da je ACG vrlo zadovoljan poslovanjem u Hrvatskoj te je ocijenio da Lukaps ima dobru budućnost, posebice jer i ovom investicijom privlači nove, mlade ljude, čak i izvan Hrvatske.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz