Kraš: Nastavljen trend povećanja izvoza

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/P-H20161021000521.jpg

U okviru ukupnog povećanja obujma prodaje nastavljen je trend povećanja izvoza a značajnije povećanje ostvareno je u Saudijsku Arabiju, SAD, Australiju, BIH, Makedoniju kao i na tržišta zemalja Zapadne i Srednje Europe.

Kraš Grupa je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila dobit prije oporezivanja od 3,6 milijuna kuna, što je rast od 103 posto prema istom razdoblju lani, dok je neto dobit dosegnula 2,7 milijuna kuna ili 171 posto više.

Grupa je u prva tri mjeseca ostvarila konsolidirane ukupne prihode u iznosu od 202,3 milijuna kuna, što je za 1,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

U ukupnim prihodima, prihodi od prodaje iznosili su 199,5 milijuna kuna, pri čemu su prihodi od prodaje na domaćem tržištu ostvareni u iznosu 99,5 milijuna kuna, a na inozemnom tržištu od 100 milijuna kuna. Ukupni konsolidirani rashodi u navedenom razdoblju bili su 198,7 milijuna kuna i veći su za 0,5 posto.

U okviru ukupnog povećanja obujma prodaje nastavljen je trend povećanja izvoza a značajnije povećanje ostvareno je u Saudijsku Arabiju, SAD, Australiju, BIH, Makedoniju kao i na tržišta zemalja Zapadne i Srednje Europe, navode iz Kraša.

(Hina)
 

Pisane vijesti