Kostajnička Kestenijada uvrštena na kartu "Okusi Europe“

Slika /slike 1/EU regionalni razvoj, fondovi/kostajnička kestenijada.jpg

Uvrštavanje Kostajničke kestenijade u "Okuse Europe" rezultat je predstavljanja najvažnijih gospodarsko-turističkih i kulturnih manifestacija Sisačko-moslavačke županije na konferenciji koja je pratila izložbu „Zeleno-plava zipka Hrvatske“.

Europska komisija uvrstila je Kostajničku Kestenijadu na mapu „Okusi Europe“ kojom se promiču europski prehrambeni proizvodi i pića visoke kvalitete, priopćio je u ponedjeljak ured zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir .
 
Uvrštavanje Kostajničke kestenijade u "Okuse Europe" rezultat je predstavljanja najvažnijih gospodarsko-turističkih i kulturnih manifestacija Sisačko-moslavačke županije na konferenciji koja je pratila izložbu „Zeleno-plava zipka Hrvatske“ koje je pripremila i organizirala Marijana Petir u ožujku ove godine u Bruxellesu, napominje se u priopćenju ureda zastupnice.
 
Predstavnica sektora za turizam Glavne uprava za unutarnje tržište, industriju i poduzetništvo Europske komisije, Juliana Gabriela Aluas, najavila je kako najvažnije manifestacije Sisačko-moslavačke županije mogu biti uvrštene na mapu 'Okusi Europe' te je zahvalila zastupnici Petir što je Komisiju upoznala s njihovim sadržajem.
 
Aluas je tada rekla kako „Komisija dotad nije imala saznanja o Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici i ostalim manifestacijama, poput Voloderskih jeseni i Letovanića – sela pokraj Kupe, no zahvaljujući predstavljanju manifestacija u Europskom parlamentu koje je organizirala zastupnica Petir, predstavnici tih manifestacija mogu zatražiti uvrštavanje na mapu 'Okusi Europe' kako bi one postale sastavni dio europskog projekta“, što se sada i ostvarilo.
 
Direktorica Turističkoga ureda Hrvatske Kostajnice Mirjana Lahovsky-Žličarić je kazala kako je “uvrštenje među najpoznatije i najljepše europske manifestacije, “Tasting Europe”, potvrda prepoznatljivosti Kestenijade i nagrada upornosti te entuzijazma organizatora i svih stanovnika male Hrvatske Kostajnice”, rekla Lahovsky-Žličarić.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike