Končar na najvećem svjetskom sajmu transportne industrije i tehnologije InnoTransu u Berlinu

Slika /slike 1/HINA/Končar.jpg

Končar predstavlja svoj proizvodni program s područja transporta i transportne tehnologije na najvećem svjetskom sajmu transportne industrije i tehnologije InnoTrans, koji se od 18. do 21. rujna održava u Berlinu. Nastupa više od 3.000 izlagača, od čega više od 62 posto iz inozemstva.

Končar predstavlja svoj proizvodni program s područja transporta i transportne tehnologije na najvećem svjetskom sajmu transportne industrije i tehnologije InnoTrans, koji se od 18. do 21. rujna održava u Berlinu, priopćeno je u utorak iz Končara.

Končar na InnoTransu predstavlja vlakove i tramvaje, modernizaciju lokomotiva te komponente i sklopove. Od eksponata za tračnički promet izloženi su uređaj KONTRAC PS800 (poluvodički sklop) te trofazni asinkroni vučni motor, a na panoima i interaktivnim aplikacijama predstavljeni su svi sklopovi i komponente za tračnička vozila, koji su rezultat vlastitog Končarova znanja i razvoja.

Kao vodeći međunarodni događaj tračničke industrije InnoTrans omogućuje prezentiranje proizvoda širokim međunarodnim poslovnim krugovima, a Končar na njemu tradicionalno sudjeluje te je održao niz stručnih prezentacija radi što boljeg upoznavanja svjetske javnosti s rezultatima razvoja i znanja te mogućnostima hrvatske industrije u području transporta, kažu u Končaru.

Podsjećaju da su na prijašnjim sajmovima premijeru imali niskopodni dizelsko-električni motorni vlak, elektromotorni vlak za regionalni promet te niskopodni električni tramvaj.

InnoTrans se održava od 1996. na sajamskom prostoru Messe Berlin i vodeći je međunarodni događaj koji nudi jedinstvenu kombinaciju stručnog sajma, kongresa i izložbe tračničkih vozila te je danas globalno najvažnija platforma za predstavljanje inovacija u željezničkom prometu.

Ovogodišnji Sajam održava se u 41 hali, na izložbenom prostoru ukupne površine 200.000 četvornih metara, a posebna zanimljivost su vanjski izložbeni kolosijeci ukupne dužine 3.500 metara. Nastupa više od 3.000 izlagača, od čega više od 62 posto iz inozemstva.

(Hina)



Vijesti iz medija | Sajmovi | Strana tržišta i prilike