KING ICT zakoračio na Zapad i otvorio ured u Bruxellesu

Slika /slike 1/Branitelji, vojska/nato-kingict.jpg

Hrvatska IT tvrtka KING ICT odsad je i lokalno prisutna na području Beneluxa te su otvorili ured u Bruxellesu. 2023. godinu započeli su uspješno provedenim projektom za NATO Agenciju (NCI Agency) u sferi cyber securityja, a nastavili novim vrijedim ugovorom s NATO Agencijom.

Hrvatska IT tvrtka KING ICT odsad je i lokalno prisutna na području Beneluxa. Naime, otvorili su ured u Bruxellesu, u kojem trenutno radi troje zaposlenika KING ICT-a, ali to je tek početak jer planirana su daljnja širenja.

- Uzbuđeni i ohrabreni pozitivnim povratnim informacijama naših korisnika, naročito iz područja sigurnosti, kao što su NATO i NCIA te naših globalnih tehnoloških i integracijskih partnera koji rado s nama surađuju na projektima u Benelux regiji, s optimizmom gledamo na daljnji razvoj poslovanja. Kroz određeno razdoblje, želimo da Kingova poslovnica na Benelux području postane jedan od generatora internih inovacija i tehnološkog razvoja - istaknuo je Željko Galić, voditelj poslovnice KING ICT Belgija.

Dodao je kako dosadašnje iskustvo pokazuje da ondje itekako ima mjesta za kvalitetne i agilne ICT tvrtke jer je vrijednost koja se isporučuje glavni kriterij uspjeha te da se oslanjaju na vlastite kapacitete i resurse, ali i na mrežu kvalitetnih hrvatskih i globalnih partnera.

- Odabrali smo Bruxelles kao sjedište poslovnice iz očitih razloga, Bruxelles je sjedište EU-a, NATO-a i ostalih značajnih regulativnih i financijskih institucija. Mjesto je to gdje se kroji budućnost Europe i gdje se raspravlja o značajnim budžetima i projektima. Također, ured je smješten u centralnom dijelu regije Benelux čije tržište adresiramo - pojašnjava Galić.

Iako u medijima često možemo pročitati više o njihovim projektima unutar Hrvatske, kao što je uvođenje Inteligentnih transportnih sustava u Splitu, Zadru i Šibeniku, KING ICT sve se više orijentira prema Zapadu.

Tako su 2023. godinu započeli uspješno provedenim projektom za NATO Agenciju (NCI Agency) u sferi cyber securityja, a nastavili ju novim vrijedim ugovorom s NATO Agencijom koji, najjednostavnije rečeno, znači da će u nadolazeće dvije godine tvrtka KING ICT ispred sebe imati odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO.

(Lider)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz