Kako su od malog startupa sa 4 zaposlenika postali međunarodna kompanija sa stalnim rastom

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_173658530.jpg

U prvih pet godina Oradian je od osnivačkog tima koji se sastojao od 4 člana narastao do 50 zaposlenika, dok je od lipnja 2017. do svibnja 2018. godine broj djelatnika udvostručio s 50 na 100. Danas, Oradian ima oko 60 djelatnika koji rade u sjedištu kompanije u Zagrebu i 40 djelatnika koji rade na tržištima širom svijeta.

Oradian je dostigao novi cilj u svojoj transformaciji od malog europskog start-up-a do međunarodne kompanije, tako što je u svibnju 2018. zaposlio 100-tog člana svog tima. Kontinuirano zapošljavanje Oradiana ubrzava njegovu misiju financijske uključivosti: povezati 100 milijuna obitelji iz nekih od najzabačenijih i teško dostupnih zajednica u svijetu s financijskim uslugama.

Kroz set alata vezanih na oblak (eng. cloud) i stvorenih za financijske institucije koje rade na tržištima u nastajanju, Oradian omogućuje svojim korisnicima da postanu učinkovitiji, rastu i dopiru do većeg broja klijenata, od kojih mnogi žive s manje od dva dolara dnevno.

Vrijednost koju Oradian i njegov set alata donosi svojim korisnicima dovela je do kontinuiranog poslovnog razvoja u osam država diljem jugoistočne Azije i Afrike.

Komentirajući Oradianov rast, suosnivač i izvršni direktor Antonio Šeparović je rekao: „Podrška naših investitora učinila je naše globalno širenje mogućim. Uz njihovu kontinuiranu podršku, u mogućnosti smo imati stvarni utjecaj u zajednicama u kojima rade naši korisnici. Njihove investicije u Oradian omogućuju nam stvaranje naših tržišnih timova i daju mogućnost da uvijek idemo korak dalje kako bismo dali vrijednost našim korisnicima”.

Otkako je Oradian osnovan 2012. godine od strane četiri mikro kreditora, njegov tim i zajednica korisnika su stabilno rasli iz godine u godinu.

U prvih pet godina Oradian je od osnivačkog tima koji se sastojao od 4 člana narastao do 50 zaposlenika, dok je od lipnja 2017. do svibnja 2018. godine broj djelatnika udvostručio s 50 na 100.

Danas, Oradian ima oko 60 djelatnika koji rade u sjedištu kompanije u Zagrebu i 40 djelatnika koje rade na tržištima na kojima djeluju naši korisnici, zaključio je Šeparović.

(Poslovni dnevnik)Vijesti iz medija | Strana tržišta | Uspješne priče