Južnokorejke su prepoznale Aromaticu, organsku kozmetiku iz daleke Hrvatske

Slika /slike 1/Zdravlje/shutterstock_217655632_cr.jpg

Tvrtka Bioaromatica počela je 1990. kad je njezin osnivač Boris Filipaj stvorio brend Aromatica koji danas ima oko četiristo proizvoda, jedinstvenih galenskih proizvoda manufakturne izrade na bazi autohtonog aromatičnog bilja jadranskog priobalja i otoka (smilje, lavanda, kadulja, buhač, ružmarin…) koje izvozi u Južnu Koreju, Singapur i Srbiju.

Gotovo tri desetljeća na tržištu potvrdilo je brend Aromaticu kao kozmetiku zajamčeno bez umjetnih boja, mineralnih ulja i parabena. Jedinstvene galenske proizvode, oko četiri stotine toaletno-kozmetičkih preparata, zagrebačka tvrtka Bioaromatica izvozi.

U njezinu je vlasništvu i veliki posjed Histria Aromatica u Istri na kojem su nasadi ekološki uzgojenog autohtonog aromatičnog bilja priobalja i otoka

Povijest tvrtke Bioaromatica počela je 1990. kad je njezin osnivač Boris Filipaj, inženjer kemijske tehnologije, odlučio napustiti posao u Chromosu gdje je dotad radio i postati poduzetnik jer je imao potrebu za osobnim razvojem i želju za proširivanjem vidika i znanja. Stvorio je brend Aromatica koji danas ima oko četiristo proizvoda, jedinstvenih galenskih proizvoda manufakturne izrade na bazi autohtonog aromatičnog bilja jadranskog priobalja i otoka (smilje, lavanda, kadulja, buhač, ružmarin…) koje izvozi u Južnu Koreju, Singapur i Srbiju. Osnovna je djelatnost Bioaromatice razvoj i proizvodnja farmaceutsko-kozmetičkih preparata na biljnoj osnovi.

Svi proizvodi Bioaromatice proizvode se u vlastitim laboratorijima u Zagrebu, i to u skladu sa smjernicama dobre proizvođačke prakse i regulative Europske unije za kozmetičke proizvode.

Prema njegovim riječima Bioaromatica je od osnutka imala promet veći od 156 milijuna kuna, u što nije uključena velika investicija u tematski park Histria Aromatica koja je trajala petnaest godina.

Proizvodi brenda Aromatica prodaju se u njegovim trgovinama u Zagrebu, u Rovinju u prodavaonici koja se otvara u sezoni te na posjedu Histria Aromatica, a mogu se pronaći i u zračnim lukama, ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, Mülleru, suvenirnicama, nacionalnim parkovima te kao dio hotelskih i apartmanskih ponuda. U web-trgovini Bioaromatice mogu se naručiti iz cijelog svijeta, a to je sve popularniji način kupnje i u Hrvatskoj.

(Lider)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz