JGL širi poslovanje u EU, Bliski Istok, JI Aziju i Južnu Koreju

Slika /slike 1/Zdravlje/shutterstock_194007911.jpg

Riječka farmaceutska kompanija JGL d.d. od početka godine potpisala je ugovore o distribuciji svojih robnih marki u Španjolskoj, zemljama Bliskog Istoka i jugoistočne Azije, te memorandum o suradnji s respektabilnom južnokorejskom tvrtkom.

Riječka farmaceutska kompanija Jadranski galenski laboratorij d.d. (JGL) od početka godine potpisala je ugovore o distribuciji svojih robnih marki u Španjolskoj, zemljama Bliskog Istoka i jugoistočne Azije, te memorandum o suradnji s respektabilnom južnokorejskom tvrtkom.

Sa španjolskim partnerom ugovor se vezuje uz prodaju Vizol S očnih kapi koje će na tom tržištu biti licencirane pod brendom partnera. Lansiranje proizvoda predviđeno je za zadnje tromjesečje 2016. godine.

„Tržište zemalja Europske unije postalo je prošireno domaće tržište za našu tvrtku.“, izjavila je mr.sc. Dunja Siuc Valković dr. med., direktorica Globalnog upravljanja razvojem poslovanja JGL-a d.d.. „Riječ je o vrlo zasićenom tržištu, no dobro probrani i cjenovno konkurentni proizvodi s dodanom vrijednošću i dalje imaju mjesta na takvim tržištima“, pojasnila je.

Budući da to nije jedini iskorak na strana tržišta koji je JGL d.d. učinio ove godine, ova domaća farmaceutska kompanija iznova potvrđuje svoju dugoročnu usmjerenost na rast na izvoznim tržištima. Prilikom prošlomjesečnog posjeta zemljama regije ASEAN, predstavnici tvrtke u Južnoj Koreji potpisali su memorandum o suradnji s etabliranom kompanijom Jeil Pharmaceutical koji je temelj budućeg plasmana robnih marki i B2B modela suradnje između dviju kompanija.

„Južnokorejsko farmaceutsko tržište vrijedno je dvadesetak milijardi dolara, a JGL je prepoznat kao EU kompanija s velikim mogućnostima u tehnološkoj platformi sterilnih otopina. Uz Jeil Pharmaceutical, pregovaramo sa šest kompanija o mogućoj dvosmjernoj suradnji koja bi uključivala projekte zajedničkog razvoja i transfera znanja, kao i moguću proizvodnju asortimana korejskih partnera za europsko tržište u našim proizvodnim pogonima.“

Nadalje, riječka tvrtka u jugoistočnoj Aziji nedavno je potpisala nove ugovore za plasman Aqua Maris proizvoda na tržištima Vijetnama, Indonezije, Singapura, Tajlanda, Malezije, Filipina i Tajvana. Na tržištu Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, odnosno u MENA regiji, započete su suradnje za portfelje nazalnih sprejeva i oftalmoloških proizvoda, a nedavno je ostvaren i prvi izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate. Prodaja će se tijekom sljedeća dva tromjesečja početi realizirati i u Saudijskoj Arabiji, Iraku i ostalim zemljama Perzijskog zaljeva. Konkretno, za tržište Saudijske Arabije potpisan je ugovor s vodećim proizvođačem i distributerom, tvrtkom Tabuk Pharmaceuticals, koji će za JGL distribuirati razvojne i inovativne proizvode kompanije, njih šest iz asortimana Aqua Maris.

Glavni ciljevi ove domaće farmaceutske tvrtke su daljnja internacionalizacija poslovanja na ciljanim regijama, povećanje prihoda postojećim i novim proizvodima te potpuna utilizacija tehnologije, pojašnjava Dunja Siuc Valković.

(Poslovni dnevnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz