Jedan domaći sir ponio je titulu najboljeg na svijetu u svojoj kategoriji

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/Istarski-sir-Spin-zlato.jpg

Istarska Agrolaguna ima najbolji sir na svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva. Njezin Istarski ovčji sir Špin osvojio je zlato na prestižnom natjecanju International cheese & dairy awards u Velikoj Britaniji, gdje se svake godine promovira više od 5.500 uzoraka sireva iz cijelog svijeta.

Istarska Agrolaguna ima najbolji sir na svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva. Njezin Istarski ovčji sir Špin osvojio je zlato na prestižnom natjecanju International cheese & dairy awards u Velikoj Britaniji, a osim ovčjeg sira , u svojim su kategorijama briljirali i Istarski miješani sir Špin u orahovom lišću i Istarski kravlji sir Špin s tartufima s osvojenom srebrnom i brončanom medaljom.

International cheese & dairy awards je najveća svjetska platforma za promociju svjetskih proizvođača sira i mliječnih proizvoda, koja svake godine privlači više od 5.500 uzoraka sireva iz cijeloga svijeta.

U svakoj kategoriji proglašena su tri najbolja sira na svijetu pa se tako Agrolaguna iz Velike Britanije vraća s tri svjetska priznanja koja potvrđuju da su istarski sirevi dio elitne skupine koju obilježava 125 godina stara tradicija najboljih u klasi.

“Upravo je ovaj sir jedan od gastronomskih bisera Istre, za koji je dodijeljena zaštićena oznaka izvornosti kako bi se tržištu i potrošačima najbolje prezentirala posebnost njegove strukture i okusa. Ovo priznanje je velika nagrada za sve uključene u proizvodni proces i dokaz kako se naporan rad uvijek na kraju isplati. Za ovaj uspjeh zaslužni su znanje i posvećenost u cijelom procesu proizvodnje, od mlijeka do sira. Možemo se pohvaliti da sve sireve proizvodimo isključivo od domaćeg mlijeka, a mlijeko za ovčji sir proizvodimo na vlastitoj farmi sa 750 ovaca koja se nalazi u neposrednoj blizini sirane”, istaknuo je Krunoslav Salaj, voditelj u sirani Špin.

“U zadnjih nekoliko godina osvojili smo pregršt značajnih međunarodnih nagrada za naše sireve, ulja i vina. Sve dobivene nagrade i priznanja potvrđuju da je usmjerenost na kvalitetu, njegovanje tradicije i uvažavanje izvornosti pravi smjer za razvoj naših brendova Špin, Ol Istria, Vina Laguna i Festigia”, kaže Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune.

Inače, sirana Špin posvećena je tradicionalnom načinu proizvodnje koji zahtijeva puno ručnog rada, od pripreme proizvodnje do zrenja sireva. To znači da se mlijeku ne oduzima masnoća i ne rade nikakve korekcije aditivima tako da su sirevi uvijek jedinstvenog okusa. Istarski sirevi Špin proizvode se isključivo od svježeg mlijeka čiju kvalitetu kontinuirano nadzire tim Agrolaguninih stručnjaka, a istarske sireve Špin možete kupiti u svim bolje opskrbljenim maloprodajnim lancima.

(Foto: https://jatrgovac.com/istarski-sir-spin-je-najbolji-tvrdi-ovcji-sir-na-svijetu/)

(Poslovni dnevnik)


 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz