Jamnica počinje izvoz u Ukrajinu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/Jamnica u Ukrajini.jpg

Proizvođač vode i pića, tvrtka Jamnica iz sastava Fortenova grupe, od idućeg tjedna počinje izvoziti u Ukrajinu. To je odlična prilika za pozicioniranje proizvoda Jamnice na istočnoeuropskom tržištu. Ulazak na ukrajinsko tržište sjajna je prilika ne samo za Jamnicu, nego i za ostale hrvatske proizvodne kompanije. Jamnica zajedno sa Sarajevskim kiseljakom, Mg Mivelom te tvrtkama Fonyodi i Jamnica Maribor čini diviziju grupe pića Fortenova grupe koja svoje proizvode trenutno izvozi u 30-ak zemalja diljem svijeta.

Proizvođač vode i pića, tvrtka Jamnica iz sastava Fortenova grupe, od idućeg tjedna počinje izvoziti u Ukrajinu, objavili su u utorak iz Jamnice. Na policama u trgovinama ukrajinske Fozzy grupe naći će se tri proizvoda Jamnice - prirodna mineralna voda Jana te gazirane prirodne mineralne vode Jamnica i Mg Mivela.

U priopćenju se prenosi izjava izvršnog direktora prodaje grupe pića Fortenova grupe Ivana Čevre koji je istaknuo da je to odlična prilika za pozicioniranje proizvoda Jamnice na istočnoeuropskom tržištu.

"Veseli nas što će od idućeg tjedna naši proizvodi biti dostupni na tržištu Ukrajine. Tamošnji potrošači vole gaziranu mineralnu vodu i veliki su konzumenti takvih proizvoda, stoga vjerujem da će dobro prihvatiti naše vrhunske prirodne mineralne vode", kazao je Čevra.

Otvaranje novog izvoznog tržišta, kako je kazao, posebice u ovim izazovnim vremenima, vide kao izvrsnu priliku za nove poslovne uspjehe i širenje poslovanja u tom dijelu Europe.

Počasni konzul Ukrajine i predstavnik Ukrajinske gospodarske komore za Hrvatsku i okolne zemlje Ivica Pirić je naveo kako Fozzy grupa ima više od 700 trgovina diljem Ukrajine, a prve isporuke Jamničinih proizvoda bit će u najvećim ukrajinskim gradovima i postupno se širiti u ostale dijelove zemlje. ''Ukrajinci su veliki potrošači vode, a tržište broji čak 45 milijuna stanovnika. Ulazak na ukrajinsko tržište sjajna je prilika ne samo za Jamnicu, nego i za ostale hrvatske proizvodne kompanije", istaknuo je.

Kada se proizvod plasira u Ukrajinu, on se ujedno pozicionira na tržište svih sedam zemalja u tom dijelu svijeta, kazao je te dodao da je važno da se proizvođači uključe u rad gospodarskih foruma koji su se pokazali odličnima za sklapanje poslova. "Imamo međusobno povjerenje i odličan odnos s Ukrajinom te podršku nadležnih hrvatskih ministarstava'', zaključio je Pirić.

Jamnica zajedno sa Sarajevskim kiseljakom, Mg Mivelom te tvrtkama Fonyodi i Jamnica Maribor čini diviziju grupe pića Fortenova grupe koja svoje proizvode trenutno izvozi u 30-ak zemalja diljem svijeta. U portfelju grupe pića su Jamnica, Jana, Mg Mivela, Sarajevski kiseljak, Jana s okusom voća, Jana vitamin, Jana Ice Tea, Sara, Sky Cola, Sensation, Botanica i Pro Sport.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz