Izvoznici su i dalje optimisti

Slika /slike 1/Gospodarstvo/izvoz2018..jpg

Godina 2019., ovako kako se sada čini, bolja je od 2018. godine. Možemo reći da je bolja i na neki način na makroekonomskom u planu, ali vidim da je većina poduzeća izvoznika bolje poslovalo. Kad govorimo o izazovima, uz ovaj strah što ga potencira stalna prijetnja recesijom, nama kao izvoznicima veliki problem predstavlja i politički rizik jer vidimo da SAD-e imaju neku vrstu trgovinskog rata s Kinom, a možemo reći da ima i nekih iskrica s EU.

Godina 2019., ovako kako se sada čini, bolja je od 2018. godine. Možemo reći da je bolja i na neki način na makroekonomskom u planu, ali vidim da je većina poduzeća izvoznika bolje poslovalo. Moram iskreno reći da smo bili u velikom strahu jer su se najavljivale prilično velike recesije, ali hvala dragom Bogu, nisu se dogodile, izjavio je Darinko Bago, predsjednik Hrvatskih izvoznika.

No i dalje se najavljuju, tako da vrlo oprezno gledamo na 2020. Vidimo da je i Vlada išla s opreznim rastom bruto domaćeg proizvoda.

Ipak, mogu reći da smo mi optimisti. Kad govorimo o izazovima, uz ovaj strah što ga potencira stalna prijetnja recesijom, nama kao izvoznicima veliki problem predstavlja i politički rizik jer vidimo da Sjedinjene Američke Države imaju neku vrstu trgovinskog rata s Kinom, a možemo reći da ima i nekih iskrica s EU.

Sve to zajedno u nama izaziva nesigurnost, a ne znamo kako se od toga osigurati.

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz