Izlazak hrvatskih tvrtki na mađarsko tržište

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_299745044_cr.jpg

U organizaciji Generalnog konzulata RH u Pečuhu, grada Požege i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Požega 10. ožujka 2017. godine u okviru Dana grada, u Požegi je održan susret hrvatskih i mađarskih poduzetnika.

U organizaciji Generalnog konzulata RH u Pečuhu, grada Požege i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Požega 10. ožujka 2017. godine u okviru Dana grada, u Požegi je održan susret hrvatskih i mađarskih poduzetnika.
 
Uvodno je nazočne pozdravio gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović kazavši kako je njegova zadaća kao gradonačelnika osigurati mogućnosti za ovakve susrete. Istaknuo je kako su iz svakog razgovora i kontakta moguće i nove suradnje, te da će sporazum koji će potpisati s gradom Bajom u Mađarskoj zasigurno pridonijeti i razvoju gospodarske suradnje.
 
Predsjednik HGK ŽK Požega Luka Balenović predstavio je gospodarstvo grada Požege i Požeško slavonske županije, istaknuvši da u samome gradu Požegi djeluju iznimno uspješne tvrtke i da su jedna od rijetkih županija koja ima veći izvoz od uvoza.
 
Generalni konzul RH u Pečuhu Vesna Haluga predstavila je GK RH Pečuh, neformalni poslovni klub te mogućnosti suradnje s mađarskim poduzetnicima, poglavito na programima i projektima Europske unije istaknuvši da je u pripremi novi natječaj namijenjen malim i srednjim poduzetnicima tzv. PP light shema te da GK RH Pečuh stoji na raspolaganju ukoliko bude zainteresiranih poduzetnika za pronalazak odgovarajućih partnera.
 
Dogovoreno je da će u sljedećih mjesec dana biti organiziran i susret čelnika Zvečeva, Agronoma, Spin Vallisa, Colora i Allesa  sa tvrtkama Luka Baja, Mogyi te Axial u Baji.
 
Također je dogovoreno da će HGK ŽK Požega nastojati osigurati posebne uvjete na sajmu Gazdanapok u Szentlorincu kada bi se organizirala i promocija požeškog gospodarstva.
 
Zaključno, tržište Mađarske pokazalo se interesantno hrvatskim poduzetnicima iz Požege, poglavito zbog blizine, ali i veličine tržišta. Susret u Požegi početak je izlaska tvrtki na tržište Mađarske, a GK RH Pečuh stoji na rspolaganju za svaki oblik pomoći našim poduzetnicima.

(Generalni konzulat RH u Pečuhu)
 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz