Izaslanstvo Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Huzhoua u Komori Zagreb

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_125338148_cr.jpg

Komoru Zagreb posjetilo je poslovno izaslanstvo Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Huzhoua (China Council for the Promotion of International Trade, Huzhou Committee – CCPIT Huzhou), s kojom Komora Zagreb ima sklopljen ugovor o suradnji.

Komoru Zagreb 2. travnja posjetilo je poslovno izaslanstvo Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Huzhoua (China Council for the Promotion of International Trade, Huzhou Committee – CCPIT Huzhou), s kojom Komora Zagreb ima sklopljen ugovor o suradnji.

Uime Komore Zagreb članove izaslanstva pozdravio je njezin predsjednik Zlatan Fröhlich, koji je izrazio zadovoljstvo intenziviranjem suradnje Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Huzhou i Komore Zagreb. Komora Zagreb aktivno sudjeluje u uspostavljanju partnerskih odnosa s kineskim komorama i njihovim članicama, a sve radi povećanje plasmana hrvatskih roba na kinesko tržište.

Kineskom izaslanstvu predstavljeni su gospodarski potencijali Hrvatske i mogućnosti za nova ulaganja te istaknute prednosti za poslovanje kineskih tvrtki u ovom dijelu Europe.
Skupu se obratio i Ling Jianrong, glavni tajnik CCPIT Huzhoua, istaknuvši velike potencijale Huzhoua, grada od gotovo tri milijuna stanovnika, poznatog po tekstilnoj industriji te proizvodnji građevinskih materijala, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Naglasio je da iznimno cijeni razvoj prijateljskih odnosa te potiče svoje gospodarstvenike da na temeljima obostrane koristi otvore vrata novim mogućnostima za razvoj suradnje Kine i Hrvatske.

Obje su strane ocijenile da je Ugovor o suradnji dviju komora dobar temelj za daljnji razvoj suradnje te je naglašena važnost programa kineske vlade za zemlje istočne i srednje Europe u sklopu suradnje Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe - Kina 16+1.

U sklopu posjeta Komori Zagreb izaslanstvo Huzhoua posjetilo je tvrtku Biognost, regionalnog lidera u proizvodnji imunohematoloških i imunokromatografskih in vitro dijagnostičkih proizvoda, a delegaciju su primili Ivan Marchiotti i Mirjana Ulip Marchiotti, vlasnici Biognosta. Na tržištu je Biognost prisutan s više od 2000 visokostandardiziranih proizvoda iz programa hematologije, histopatologije, imunohematologije, imunokromatografskih testova, laboratorijskog pribora, medicinske opreme, mikrobiologije, mikroskopije i transfuziologije, od kojih je 170 pod zaštićenim imenom, a koje izvoze u više od 60 zemalja, među ostalima i u Kinu.

(HGK)

Pisane vijesti | Događanja | Strana tržišta i prilike