Iz Brodosplita u Italiju otpremljeni dijelovi velikog kruzera

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/brodosplit-italija.jpg

Barža za prijevoz specijalnih tereta isplovila je iz Brodosplita odvozeći u Italiju četiri dijela teška ukupno oko 1.500 tona, koje će brodograđevna grupacija Fincantieri ugraditi u pramac velikog kruzera. Izgradnja tih dijelova u Brodosplitu nastavak je suradnje tog brodogradilišta s talijanskim grupacijom Fincantieri koja je uspostavljena 2014. godine

Barža za prijevoz specijalnih tereta isplovila je u četvrtak iz Brodosplita odvozeći u Italiju četiri dijela teška ukupno oko 1.500 tona, koje će brodograđevna grupacija Fincantieri ugraditi u pramac velikog kruzera.

Izgradnja je bila zahtjevna, jer se tražio čelik povišene čvrstoće,rekao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić. On je izvijestio kako je ukrcavanje megablokova na baržu obavila Brodosplitova tvrtka transportnih sredstava.

Jedan od ovih dijelova, to jest blokova, teži je od 900 tona i to je najveći teret kojeg je neka kompanija u Hrvatskoj ikad ukrcala samostalno, rekao je Jurišić.

Voditelj transporta u Brodosplitu Milan Simić je rekao kako je izgradnja dijelova za kruzer trajala šest mjeseci, a sudjelovali su hrvatski stručnjaci iz Brodosplita, u suradnji s talijanskim partnerom grupacijom Fincantieri.

Vodilo se računa i o vremenskim uvjetima tako da je prevoženje dijelova za budući kruzer iz Brodosplita u Italiju organizirano kad se stišala bura, radi lakše plovidbe, rekao je Simić.

Dodao je kako će plovidba trajati nekoliko dana te se očekuje da bi na odredište u Italiji dijelovi za kruzer trebali stići do sljedećeg ponedjeljka. Izgradnja tih dijelova u Brodosplitu nastavak je suradnje tog brodogradilišta s talijanskim grupacijom Fincantieri koja je uspostavljena 2014. godine, rekli su u Brodosplitu.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz