Istražiti mogućnosti poboljšanja suradnje

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Ruska Federacija značajan je hrvatski vanjskotrgovinski partner s potencijalom poboljšanja robne razmjene između dviju zemalja. Potvrđena je izuzetno dobra suradnja u području turizma te je istaknuto kako su hrvatske farmaceutske tvrtke uspješni izvoznici na rusko tržište već desetljećima.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sastao se s veleposlanikom Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvarom Azimovim, a na sastanku je uz ostalo zaključeno da treba istražiti mogućnosti poboljšanja investicijske suradnje, priopćilo je Ministarstvo na svojim internetskim stranicama.

Zaključeno je da se međusobna suradnja treba razvijati na širem gospodarskom planu odnosno da treba istražiti mogućnosti za poboljšanje investicijske suradnje, kako bi se revitalizirali međusobni odnosi, kaže se u priopćenju.

Ruska Federacija, kako se navodi, značajan je hrvatski vanjskotrgovinski partner s potencijalom poboljšanja robne razmjene između dviju zemalja.

Na sastanku je potvrđena izuzetno dobra suradnja u području turizma te su posebno izdvojeni projekti Jadranka Hoteli na otoku Lošinju i Hotel Belvedere u Dubrovniku.

Horvat je izdvojio i farmaceutsku industriju te istaknuo kako su farmaceutske tvrtke uspješni izvoznici na rusko tržište već desetljećima.

Ruski ulagači najviše su ulagali u energetski sektor i turizam, dok su hrvatski u Rusiju ulagali najviše u područje graditeljstva i inženjeringa.

Jedna od mogućnosti povećanja gospodarske suradnje dviju zemalja bit će i održavanje sjednice međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju za koju su obje strane izrazile interes da se održi u studenom ove godine, navodi se.

Dodaje se kako će se, nastavno na zadnju sjednicu Međuvladine komisije održanu 3. listopada 2017., kao i na sastanke radnih skupina, kroz taj okvir pružiti daljnja institucionalna podrška gospodarstvenicima te omogućiti lakše poslovanje.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz